om vrolijk van te worden!

Kim Landwer 07 september 2025
De Oekraïense kunstenaar Natalia Shaloshvili wil al van kleins af aan niets liever dan kinderboeken illustreren. Haar grote droom werd werkelijkheid toen Beer uitkwam. Niet alleen schreef ze met Beer haar eerste kinderboek, ook illustreerde ze deze zelf.
Met Lonnie is een beetje knorrig is haar tweede boek een feit en ook haar derde boek wordt inmiddels al aangekondigd. Evi is een beetje verlegen zal in oktober van dit jaar verschijnen.

Mama wil allemaal leuke dingen doen met Lonnie. Zo wil ze gaan zwemmen of naar de bioscoop, maar Lonnie heeft geen zin. Vandaag is Lonnie namelijk een beetje knorrig. Wie of wat kan ervoor zorgen dat Lonnie weer zin krijgt om iets leuks te doen? Misschien kan de grote glijbaan Lonnie helpen!

De cover van Lonnie is een beetje knorrig, is er eentje om gelijk verliefd op te worden toch. Je ziet een schattig uitziende kitten met een duikbrilletje op, slippertjes aan en hangend in een zwemband klaar om in het zwembad te springen.

Aan mijn zoontje vroeg ik laatst of hij een beetje sip was om iets wat niet ging zoals verwacht. Toen zei hij: mama, ik ben niet sip, ik ben gewoon een beetje knorrig. En toen kwam het persbericht van Lonnie is een beetje knorrig voorbij. Je snapt, die moesten we lezen.

Het verhaal laat op speelse wijze zien dat niet elke dag een groot feest kan zijn. Sommige dagen zijn nou eenmaal niet zo leuk. Natalia Shaloshvili weet door haar vrolijke tekeningen en bondige en makkelijke zinsstructuren, de peuter en kleuter duidelijk te maken dat de minder leuke dagen altijd weer worden opgevolgd door leukere dagen! En dat op de dagen dat we misschien wat knorrig zijn, je familie en vrienden altijd van je blijven houden. Bovenal gaat Lonnie is een beetje knorrig over het tonen van je emoties.

Ben jij weleens een beetje knorrig? Gaat dit ook voorbij als je iets leuks doet of vrienden maakt? Ook katje Lonnie is soms een beetje knorrig. Wil je weten wat hij doet om te zorgen dat hij zich weer blij voelt? Lees dan Lonnie is een beetje knorrig. Een ideaal prentenboek voor kinderen vanaf drie jaar. Dit prentenboek krijgt van ons 4 sterren.

Meer recensies van Kim Landwer

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.