Mooi prentenboek
Tieka Masfar is niet alleen kinderboekenschrijfster maar ook dichter en poetry performer. Haar werk kenmerkt zich door diversiteit en Masfar laat zich inspireren door de magie van verhalen. Naast schrijven heeft Tieka ook heart talk workshops waarin ze mensen uitnodigt om te reflecteren en hun creativiteit te omarmen.
Op de hoek van een drukke straat staat Louis met zijn karretje vol met gereedschap en materialen. Is je paraplu kapot? Geen zorgen! Louis Paraplouis schiet je te hulp met zijn gouden draden en tovert zelfs als het regent een lach op je gezicht. Louis helpt een chagrijnige meneer, een meisje met een paraplu in de vorm van een lieveheersbeestje paraplu. Louis helpt een beetje kleur en plezier in de stad te krijgen!
De cover van Louis Paraplouis is misschien wat donker voor jonge kinderen, hierdoor spreekt het minder aan dan felle kleuren. Toch is hij in mijn ogen prachtig. Juist door die donkere kleur zie je de titel, die afgebeeld is in gele/gouden letters goed. De man op de cover is duidelijk Louis die zijn handelsmerk ,de paraplu, vasthoudt, terwijl om hem heen het dagelijkse leven voorbijraast.
Tieka Masfar weet in Louis Paraplouis de lezer mee te nemen naar de drukte van het alledaagse leven. Parapluverkoper Louis zorgt dagelijks dat gehaaste mensen zo snel mogelijk een nieuwe paraplu hebben. Niet alleen repareert hij de paraplu maar hij zorgt er ook voor dat de mensen even niet denken aan alle rompslomp van de dag.
Het boek is gericht aan kinderen jonger dan 6 jaar. Ondanks het feit dat het taalgebruik niet ingewikkeld is, zijn de zinnen lang en is er veel tekst. Iets waar jonge kinderen, onder wie de mijne, maar moeilijk hun aandacht bij kunnen houden, dat is althans mijn ervaring.
Louis Paraplouis is een prachtig prentenboek dat je een mooie boodschap meegeeft na het lezen ervan. Toch vonden mijn kinderen dit boek te langdradig om hem in één avond uit te kunnen zitten. Jammer! De prachtige prenten, getekend door Marianne van der Walle, geven het boek een extraatje en laten je de pagina’s keer op keer afspeuren naar nieuwe dingen die je eerder niet waren opgevallen.