mooi prentenboek
De Vlaamse Meikeminne Clinckspoor is naast schrijfster ook regisseur en scenarioschrijver. Zo maakte ze de film Cloudboy en regisseerde ze de series Het herriehofje en Dropje. In haar werk houdt Meikeminne ervan om het verhaal door de ogen van het kind te bekijken.
Samen met scenarioschrijver Tijs van Marle, bekend van onder andere de films van Mees Kees en Dummie de Mummie, schreven zij het boek Olifantje in het bos en produceerden ze de gelijknamige film die momenteel in de bioscopen draait.
Nimmetje Nim is een bijzonder olifantje, dat net iets anders is dan de rest. Met haar vrolijke kuifje is ze net iets grappiger, iets ondeugender en iets nieuwsgieriger dan de andere olifanten.
Als Nimmetje Nim met haar moeder gaat wandelen in het bos laat ze per ongeluk mama’s staart los. Ze zag namelijk een prachtige kolibrie, die haar op een van de mooiste plekken in het bos brengt, een groot meer met verschillende kleuren. Mama is, ondanks dat ze geschrokken was, erg trots op Nimmetje Nim. Het is tenslotte haar kleine avonturier.
Tijdens de baby- en peutertijd van onze oudste hebben we maar wat vaak Olifantje in het bos gezongen en dan nog het liefst in de versie van Juf Roos. Een prentenboek over dit lieve olifantje kon natuurlijk niet ontbreken in de boekenkast.
Op de cover van Olifantje in het bos zie je Nimmetje Nim het staartje van haar moeder stevig vasthouden. De cover is erg kleurrijk en zal kinderen direct aantrekken tot het (voor)lezen van het boek.
Wat een zoet verhaal is Olifantje in het bos. Samen met mijn oudste zongen we het liedje van Olifantje in het bos terwijl de jongste erop danste. Het verhaal heeft als thema dat het niet erg is om net iets anders te zijn dan de rest. Het maakt je speciaal op je eigen manier. Of deze boodschap ook helemaal duidelijk is voor mijn driejarige, dat betwijfel ik. Desalniettemin is het een prachtig prentenboek.
De zinnen zijn kort en niet ingewikkeld om te volgen voor jonge kinderen. Wel vind ik het jammer dat op sommige bladzijden, waar de paginakleur erg donker is, de letters in het zwart afgedrukt zijn om een aantal pagina’s verder ineens witte letters te gebruiken.
Desalniettemin kijken wij uit naar wanneer Olifantje in het bos ook te zien zal zijn op de streamingdiensten en blijven we het liedje zeker nog zingen!
Olifantje in het bos en zeker Nimmetje Nim, een te lief verzonnen naam, zullen we nog vaak voorlezen aan onze kinderen.
Het prentenboek krijgt van ons 4 sterren.
Het prentenboek krijgt van ons 4 sterren.