verrassend boek!
De Gentse Riet Wille groeit op in een familie vol bloemisten. Hierdoor is haar liefde voor natuur geboren. Als klein meisje weet ze dat ze iets wil doen met kinderen en taal en daarom studeert ze eerst logopedie en daarna neurolinguïstiek. Tijdens haar werk als logopediste komt Riet in aanraking met kinderpoëzie. In 1984 schreef ze haar eerste poëziebundel Zuurtjes en Zoetjes. Daarna is het hek van de dam. Inmiddels heeft ze ruim 75 boeken op haar naam staan. Zo schreef ze eerder Tussen pet en pyjama (2024), Toen een tak mij tikte (2021) en Sprookjes met de kleur van henna (2019).
Riet Wille schreef met Op reis in de stad een leuk prentenboek dat eens wat anders is dan alle andere boeken. Niet alleen een paar zinnen en wat plaatjes, maar een boek waarbij het kind wordt uitgedaagd om na te denken. Dit doet ze door op elke pagina een zestal raadsels in rijmvorm te schrijven, waarna de lezertjes moeten raden wat het is. Veelal is het voorwerp al te vinden in de illustratie op de pagina. De illustraties zijn getekend door Richard Verschraagen en zorgt voor veel kijkplezier.
Sommige raadsels zijn gemakkelijk. Andere zorgen voor krakende bovenkamers! Mijn zoontje van vier vond de meeste raadsels toch echt nog te moeilijk, al stond ik versteld dat hij bij enkele raadsels het antwoord zo wist op te lepelen. Weet je de antwoorden op de raadsels niet? Geen paniek! Onderaan de bladzijde kun je de antwoorden vinden.
Niet alleen staan er rijmpjes, ook vraagt Riet of je een vijftal voorwerpen kunt vinden in de illustraties.
Op reis door de stad neemt je mee op verschillende locaties die te vinden zijn in een stad. Zoals een dokterspost, een wei met dieren, een museum, een restaurant, een bloemist en een winkel.
Wil je eens iets anders dan een typisch prentenboek? Een boek waarbij je kind wordt uitgedaagd en moet nadenken? Dan is Op reis in de stad het perfecte boek voor jullie! Van ons krijgt het boek 4 sterren.