Lome zomer
Een verhaal over de oudste dochter in een gezin van 3 meiden en hun hoogzwangere alleenstaande moeder. Het verhaal speelt zich af tijdens de zomervakantie en dat is ook de sfeer die door het verhaal ademt: een lome zomervakantie, waarbij er zorgen spelen. Thema's die aan bod komen zijn armoede, menstruatiearmoede, parentificatie en eerste liefde.
Shelly maakt zich veel zorgen over haar moeders gezondheid gedurende de zwangerschap en zowel haar zusjes als zij hebben last van de financiële situatie.
Shelly's bezorgdheid komt voort uit een angst om alleen achter te blijven en dan volledig verantwoordelijk te zijn voor haar jongere zusjes. Maar zoals zij zelf opmerkt: zij heeft al kinderen - haar zusjes. Hun moeder is vooral met zichzelf bezig en stelt zich meer op als een vriendin. Wanneer haar dochters (terecht) kritiek uitten, wordt dat gauw weggewuifd.
Net als de moeder van het gezin lijkt het verhaal af te haken wanneer het gesprek te serieus dreigt te worden en veranderd van onderwerp.
Hoewel ik het de relaties binnen het gezin en Shelly's eerste verkering teder vond omschreven en ik kon zien dat Shelly's moeder de kwaadste niet is, had ik het kunnen waarderen als er wat meer diepgang was geweest. Shelly en haar zusjes benoemen niet als hun moeder te willen eindigen en de armoede te willen ontsnappen, maar desondanks word dit niet verder uitgediept waardoor het verhaal aan diepgang mist om écht te raken.