Mooi!
Het was de prachtige illustratie op de kaft die mijn aandacht trok en het verhaal stelde gelukkig niet teleur.
Het speelt zich af in Nigeria waar Simi de zomervakantie moet doorbrengen bij haar oma. Een oma die in een klein afgelegen dorpje woont, ver van de stad Lagos en die Simi nog niet eerder heeft ontmoet.
Het dorpje is ontzettend anders dan Simi gewend is: geen internet, geen waterleiding, geen telefonisch bereik en geen elektriciteit. Plots is Simi ontzettend dankbaar voor de oude walkman die haar moeder vlak voor vertrek aan haar gaf.
Kinderen van het drijfzand is een verhaal waarin de grenzen tussen magie en de realiteit vervagen. Wat ik mooi vind is dat het een verhaal is dat de lezer kennis laat maken met spirituele elementen en legendes uit een andere cultuur en tegelijkertijd herkenbare situaties schetst: de schok van aankomen op een plek zonder WiFi en een familiegeheim dat sporen heeft achter gelaten, om een paar voorbeelden te noemen. Het verhaal is prachtig geschreven en ontzettend beeldend, waardoor de onbekende omgeving voor mij herkenbaar en dichtbij voelde. Achterin in het boek is een woordenlijst opgenomen met vertaling van de woorden in het Yoruba.
Vanaf ongeveer 10 jaar.
Vanaf ongeveer 10 jaar.