Wat is de waarheid

KimberlyReich 21 maart 2020
Tot mijn schaamte is dit het eerste boek dat ik heb gelezen van Steve Cavanagh. Hoewel ik zoveel positieve recensies voor zijn vorige boek (Dertien) heb gezien en nu weet ik waarom. Steve is een echte meester in het schrijven van veel wendingen in zijn verhalen. En dit boek faalt niet met zijn beloften van wendingen, het zijn er zoveel dat ik de tel kwijt ben.

Dus als de volgende inleiding op de achterkant je niet laat lezen, weet ik niet wat wel:

VOORDAT U DIT BOEK GAAT LEZEN, WIL IK J.T. LEBEAU DAT JE DRIE DINGEN WEET:

1. De politie wil me aanklagen voor moord.
2. Niemand weet wie ik ben. Of hoe ik het heb gedaan.
3. Als je denkt dat je weet wie ik ben, kom ik hierna achter jou aan.

Verdraaid is een thriller die zijn naam zeker waarmaakt. En misschien een van de meest passende titels voor een thriller die ik ooit heb gezien. Maar ik denk dat het, het beste is als ik niet in detail treed, hoe minder je weet hoe beter en hoe leuker het lezen is.

Wie is J.T. LeBeau?
De auteur van de nieuwe spannende thriller ‘Verdraaid (Twisted)’. Niemand heeft ooit de ongrijpbare multi-miljoen dollar bestverkopende auteur ontmoet die zich verschuilt achter een sluier van geheimhouding. Maar bijna iedereen heeft zijn gruwelijke en verwrongen thrillers gelezen of zijn naam ergens gehoord of gezien.
Niemand heeft ooit een foto van hem gezien. De uitgever kent zijn of haar ware identiteit niet eens en ze zullen er alles aan doen om dat zo te houden.
Hij heeft geen interviews, signeersessies of iets anders gedaan.
Hij is een compleet mysterie.
Hij is een enigma en wil tegen elke prijs anoniem blijven. Maar zal die prijs ooit te hoog worden?

Verdraaid is een echt vermakelijke en verslavende, waarbij de spanning gewoon tot aan de laatste pagina oploopt, het zal zeker met je hoofd knoeien waar het kan totdat je niet weet welke kant op is. Ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat de nadruk meer ligt op de plot en de wendingen dan op enige diepgang van de personages en helaas voor mij, omdat ik alleen thrillers lees waren de wendingen niet echt onverwachts. Maar toch heb ik nog steeds echt genoten van hen en het algehele boek. De schrijfstijl is mooi en gemakkelijk te lezen. Maar het liet me niet onder de indruk ervan achter. Vanwege het gebrek aan karakterdiepte en ontwikkeling en de voor mij nog steeds voorspelbare wendingen. Ik dacht dat het me veel meer zou laten afvragen over het verhaal en in twijfel zou laten trekken. Zeker over de waarheid? Was deze nou echt verdraaid.

Met dank aan LS Amsterdam voor het recensie exemplaar via de sterrenthiller leesclub.

Meer recensies van KimberlyReich