Een origineel, pakkend en erg goed vervolg

KimCoenen85 25 maart 2025
Zarrah, een soldaat die is opgevoed als erfgenaam van een groot rijk, weet twee dingen: de familie Veliant heeft haar moeder vermoord en haar streven naar wraak is in de loop van de jaren alleen maar toegenomen. De oorlog tussen Maridrina en Valcotta is al generaties lang aan de gang. En heeft al vele slachtoffers gekost en kinderen wees gemaakt. Wanneer Zarrah het bevel krijgt over de stad Neratis, zet Zarrah alles op alles om de Maridriniraanse strijdkrachten te verslaan. Ze is ook vastbesloten de prins van de familie, die deze aanval leidt, te doden. Maar wanneer Zarrah in contact komt met een enorm knappe, charmante en lieve Maridriniaan begint ze te twijfelen. Elke avond ontmoet Zarrah deze man in het geheim. Al snel ontdekken ze, dat ze meer gemeen hebben dan ze ooit hadden gedacht. Dit geldt niet enkel voor de vurige passie die de twee met elkaar delen.

Mijn ervaring:
Wat een totaal onverwachte en verrassende wending van de verhaallijn. Misschien mijn fout om niet eerst de flaptekst te lezen, maar ik was even verbaasd toen dit derde deel vanuit de perspectieven van Zarrad en Keris is geschreven en niet meer vanuit Aren en Lara. Hierdoor had ik wel echt meerdere hoofdstukken nodig, voordat ik weer goed in het verhaal zat. Wel heeft het verhaal hierdoor één voordeel: mocht je deel één en twee nog niet gelezen hebben, dan kan je ook prima bij dit deel instappen.

Het verhaal is dus geschreven vanuit een dubbel perspectief: Zarrad en Keris. Beide personages zijn realistische, complexe en mooi uitgewerkte personages die een enorme druk, een heerschap van hun familie en ouders ervaren en hierdoor niet vrijuit kunnen leven. De oneindige oorlog zorgt ervoor dat ze niet hun hart kunnen volgen in het maken van hun keuzes. Toch zorgt de aantrekkingskracht tot elkaar ervoor dat ze proberen andere keuzes en mogelijkheden te zoeken, maar keer op keer blijkt dat ze geen rekening hebben gehouden met bepaalde factoren of ontwikkelingen.

Danielle L. Jensen heeft een hele filmische, vlotte en levendige schrijfstijl. Hierdoor weet ze wederom de werelden Maridrina, Valcotta en de andere plekken die veel aan bod komen zo te beschrijven dat je ze levendig voor je ziet. Daarbij draagt de getekende kaart voor in het boek ook zeker nog een steentje bij.

Het verhaal wordt wederom mooi opgebouwd en heeft een originele, pakkende en meeslepende verhaallijn die een mooie combinatie kent van actie, liefde, intriges, macht spellen en veel actie. Daarbij treffen we hierbij gebeurtenissen uit deel één en twee in de serie deze lijn. Het is tof of zo Aren en Lara vanuit andere perspectieven terug te zien en te ervaren. Je krijgt nu als lezer een compleet ander beeld en ervaring van deze personages. Op deze wijze weet Danielle L. Jensen het complete verhaal nog meer te verrijken, diepgang te geven en verder uit te werken. Het is echt een verrassend, tof en erg goed verhaal. En toen ik er eenmaal inzat was het echt een verslavend, tof en erg mooi verhaal.

De ongeschikte erfgenaam is een origineel, pakkend en erg goed vervolg van de serie. Het was een verrassende start, omdat dit derde deel vanuit het perspectief van Zarrah en Keris volgen. Wederom is de filmische, vlotte en levendige schrijfstijl van Danielle L. Jensen te herkennen en zijn de personages realistisch, complex en erg goed uitgewerkt. Een erg mooi aansluitend deel van de serie. Ik ben erg benieuwd naar deel vier.

Meer recensies van KimCoenen85