Een ijzersterk derde deel vol intriges en spanning
Laufey Gísladóttir is nog altijd niet hersteld van haar vorige zaak. Haar pogingen om buiten het werk rust te vinden, stranden stuk voor stuk. Dan krijgt Islasec, het beveiligingsbedrijf waar zij en Niels werken, een opdracht die simpel lijkt: een prestigieuze internationale kostschool in Lochem wil haar beveiliging opschroeven. Terwijl Niels de digitale aanvallen op de schoolwebsite in kaart brengt, stuit Laufey op iets dat veel dieper gaat dan technische kwetsbaarheden. In de gangen fluistert men over een verboden affaire tussen een docent en een leerling, maar niemand wil er openlijk over praten. En waarom lijken bepaalde docenten zo nerveus sinds de brute moord op het bedrijfsfeest van Laufeys oud-werkgever?
Wanneer op het uitgestrekte schoolterrein een tweede lichaam wordt gevonden, wordt duidelijk dat iemand koste wat kost zijn geheimen wil bewaren. Laufey moet haar eigen demonen trotseren om een dader te stoppen die altijd één stap voor lijkt.
Een meeslepende misdaadroman over verborgen loyaliteiten, prestige die verrot van binnen blijkt en de prijs van de waarheid.
Mijn ervaring:
Wat een sterk en meeslepend vervolg! Kevin de Haan weet opnieuw een krachtige en originele zaak neer te zetten, terwijl hij tegelijkertijd de ontwikkeling van de hoofdpersonages Laufey en Niels op een overtuigende manier voortzet. Door de slimme balans tussen nieuwe zaken en de rode draad van eerdere gebeurtenissen groeit deze serie uit tot een indrukwekkend, geloofwaardig en bijzonder boeiend geheel.
In dit deel draait het verhaal om een nieuwe opdracht voor hun beveiligingsbedrijf: de beveiliging van een internationale school. Niet alleen fysiek, maar ook digitaal, waardoor Niels de taak krijgt de school te beschermen tegen cyberaanvallen. De setting, met WhatsApp-groepen, TikTok en hedendaagse online spanningen, maakt het verhaal actueel en herkenbaar. Extra sterk is dat Kevin de Haan ook personages uit vorige delen terug laat keren en hen, net als Laufey en Niels, verder tot leven laat komen.
Het boek opent met een heftig en intrigerend proloog, waarin Laufey tijdens een feest ongewild getuige wordt van een moord. Dit grijpt je direct bij de keel en zet de toon voor de rest van het verhaal. De daaropvolgende nieuwe opdracht wordt vloeiend geïntroduceerd, terwijl de schaduwen van eerdere gebeurtenissen, vooral voor Laufey voelbaar aanwezig blijven. Kevin de Haan bouwt het verhaal zorgvuldig op, met verrassende wendingen en twisten die je in spanning houden. Ditmaal had ik geen idee waar het complot heen zou gaan, en dat maakte het des te leuker om mee te puzzelen.
De schaduw over school is een verrassend, krachtig en overtuigend derde deel, dat naadloos aansluit op de voorgaande boeken. De combinatie van een duister complot, intriges, geheimen, manipulatie en sterke personages zorgt opnieuw voor een heerlijk vlot, beeldend en verslavend verhaal. Een absolute aanrader voor iedereen die de serie volgt en voor iedereen die houdt van een moderne, spannende detective.
Mijn ervaring: