Een originele, meeslepende en erg indrukwekkende historische roman
2019, Lucy ontwaakt midden in de nacht in de kamer van haar ex-geliefde. Haar vingers zitten om zijn keel geklemd. Ze is in paniek en vlucht naar haar zus aan de kust van New South Wales in de hoop dat Jess haar levensechte dromen kan verklaren die aan de aanval vooraf ging. Maar bij het huis aangekomen, lijkt haar zus vermist. Lucy ontdekt al snel vreemde geruchten over het stadje: vermiste mannen, een baby die is achtergelaten en in de golven zou het gefluister van vrouwenstemmen te horen zijn.
1800, Mary en Eliza worden gedwongen vanuit Ierland naar Australië verscheept. Terwijl het schip hen verder wegvoert van alles wat hun bekend is, ervaren ze op zee onverklaarbare veranderingen in hun lichaam.
Mijn ervaring:
Wat een unieke, originele en meeslepende historische roman. Emilia Hart heeft een beeldende, mystieke en vlotte schrijfstijl en weet het verhaal met erg veel sfeer en gevoel uit te werken. Ik ging echt helemaal op in de twee krachtige verhaallijnen, die me echt wisten te pakken.
We volgen twee verschillende verhaallijnen in twee verschillende tijden, die tussen de hoofdstukken wisselen. In het heden lezen we het verhaal van Lucy en haar zus Jess. En in het verleden het verhaal van de zussen Mary en Eliza. De vier vrouwen zijn op heel eigen, unieke en realistische wijze uitgewerkt en daarbij weet Emilia Hart ze gedurende het verhaal diepgang te geven.
Het verhaal heeft een heerlijke mystieke, unieke en pakkende verhaallijn met veel sfeer. De twee verhaallijnen worden op krachtige wijze opgebouwd en Emilia Hart weet ze zo van elkaar te wisselen, dat stoppen met lezen bijna onmogelijk is. Daarbij is het extra indrukwekkend dat de verhaallijn in het verleden gebaseerd is op historische feiten. Ook het magische element dat wordt belicht bestaat volgens de verhalen echt. Het is een verhaal vol verrassende wendingen en gebeurtenissen. Zeker de wending tussen Lucy en Jess zag ik niet aankomen en wist me compleet te overrompelen. De twee verhaallijnen komen uiteindelijk op vloeiende wijze samen en daarmee weet Emilia Hart ook dit verhaal tot een indrukwekkend pareltje te maken.
De sirenen is een originele, meeslepende en erg indrukwekkende historische roman. Emilia Hart heeft een beeldende, sfeervolle en mystieke schrijfstijl die gemakkelijk en vlot leest. Het verhaal bestaat uit twee pakkende en boeiende verhaallijnen, een in het heden en een in het verleden. De personages zijn realistisch en erg goed uitgewerkt en richting het einde komen de twee lijnen op vloeiende wijze samen, waarmee het verhaal op krachtige wijze wordt afgesloten. De Weyward vrouwen vond ik al geweldig, maar dit is wel mijn nieuwe favoriet.Â
Mijn ervaring: