Een waargebeurd verhaal dat recht je hart in gaat

KimCoenen85 12 november 2025
Aangrijpend en inspirerend waargebeurd verhaal over liefde, verlies en veerkracht.
Wanneer Monique Verhulst aan de oevers van het Comomeer haar ja-woord geeft aan haar grote liefde Robert, lijkt hun toekomst vol belofte. Samen hebben ze twee kinderen, een succesvol reclamebureau en een leven dat bruist van energie en ambitie. Monique groeit uit tot een bevlogen trainer voor internationale organisaties, iemand die anderen leert omgaan met verandering en tegenslag.
Maar het lot slaat genadeloos toe wanneer bij Robert een hersentumor wordt ontdekt. Wat volgt is een intense reis door hoop, angst, woede en verdriet. Terwijl Robert langzaam zijn bedrijf én zijn leven verliest, probeert Monique overeind te blijven in een wereld die in stukken valt.
Hardlopend, mediterend en golfsurfend zoekt ze houvast tot ze de bodem van haar pijn bereikt en daar de kracht vindt om opnieuw te beginnen.

Mijn ervaring:
Indringend, aangrijpend en tot in je ziel voelbaar. Na het lezen van Doorademen had ik echt even tijd nodig om het verhaal te laten bezinken. Wat een heftig, hartverscheurend, maar tegelijkertijd ook hartverwarmend en krachtig boek. Monique Verhulst weet met haar heldere, pure en eerlijke schrijfstijl diep te raken.

Het verhaal, dat in dagboekvorm is geschreven, neemt ons mee in het leven van Monique tussen 23 december 2012 en 9 september 2014. In deze periode wordt haar gezin getroffen door ingrijpende gebeurtenissen die alles veranderen. Aan het begin lijkt het leven nog mooi en stabiel – een liefdevol gezin, twee kinderen, een fijne carrière – tot het noodlot toeslaat.

Wat Doorademen zo bijzonder maakt, is de manier waarop Monique niet alleen haar eigen gevoelens deelt, maar ook die van haar man, haar kinderen en de mensen om haar heen. Ze beschrijft een periode van vallen en opstaan, van verdriet en rouw, maar ook van liefde, troost en veerkracht. Door haar openhartigheid voel je echt met haar mee.

Monique laat niet alleen de pijn en de diepte van haar verlies zien, maar ook haar weg naar herstel en de moed om zich weer open te stellen voor het leven. Ze schrijft eerlijk over haar angsten, haar twijfels en haar doorzettingsvermogen. Juist die kwetsbaarheid maakt dit boek zo echt en dichtbij.

Doorademen is een indrukwekkend en ontroerend waargebeurd verhaal over rouw, kracht en het opnieuw vinden van geluk. Monique laat zien dat, hoe zwaar het leven soms ook is, er altijd weer licht kan ontstaan. Een eerlijk, hoopvol en puur verhaal dat je raakt en nog lang bij je blijft.

Meer recensies van KimCoenen85

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.