Magie, macht en een liefde die alles op het spel zet

KimCoenen85 20 januari 2026
Ze wist dat ze verkocht zou worden. Maar nooit dat een prins van de fae haar prijs zou betalen.
Katria heeft gezworen nooit verliefd te worden. Liefde is wreed, dat heeft haar familie haar maar al te goed geleerd. Dus wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de mysterieuze heer Fenwood, verwacht ze niets meer dan een leven dat minder pijnlijk is dan het verleden dat ze achterlaat. Gevoelens? Die zijn verboden.
Maar haar nieuwe echtgenoot houdt zich niet aan haar regels.
Terwijl hun verboden aantrekkingskracht groeit, wordt Katria’s nieuwe leven steeds vreemder. Fluisteringen in de nacht. Regels die niet gebroken mogen worden. En aanvallen van de fae, wezens waarvan ze altijd dacht dat ze niet bestonden. Tot ze iets ziet wat geen mens ooit had mogen aanschouwen.
Ontvoerd naar het land Midschap ontdekt Katria dat ze ongewild de magie van oude koningen draagt. Magie die een bloeddorstige fae-koning koste wat kost wil terugwinnen, zelfs als dat haar leven betekent. De toekomst van het fae-rijk rust in haar handen.
Maar wie beschermt háár…tegen een macht die haar kan doden,en een liefde die haar kan breken?

Mijn ervaring:
Wat een betoverend en meeslepend vervolg. Vanaf de eerste pagina wist het verhaal me te pakken en mee te nemen naar een wereld vol magie, emotie en gevaar. Elise Kova schrijft levendig en beeldend, met een prettig hoog tempo. Toch is er ook genoeg ruimte voor sfeer, actie en gevoel. De dialogen zijn krachtig en realistisch en zorgen ervoor dat je echt met de personages meeleeft.

Het verhaal volgt Katria, een personage dat sterk en menselijk is neergezet. Haar angsten, wantrouwen en innerlijke strijd voelen herkenbaar en geloofwaardig aan. Ze is geen typische ‘uitverkorene’, maar iemand die hard moet vechten en moeilijke keuzes moet maken. Gedurende het verhaal maakt ze een mooie groei door. Ook Daviën en de bijpersonages, zoals Giles, Shayes, Helen, Laura en Joyce, hebben allemaal een duidelijke rol. Hun keuzes en motieven hebben zichtbaar invloed op het verloop van het verhaal en geven extra diepgang.

De opbouw van het verhaal zit goed in elkaar. Het tempo ligt hoog, maar blijft prettig leesbaar. Spannende scènes en magische momenten worden afgewisseld met rust en karakterontwikkeling. Thema’s als macht, vrijheid, identiteit en liefde spelen een grote rol. Elise Kova laat daarbij zien dat keuzes altijd gevolgen hebben. De spanning bouwt zich sterk op richting het einde, met een mooie en emotionele climax. Wat ik vooral krachtig vond, is dat liefde niet wordt neergezet als perfect of sprookjesachtig, maar juist als iets kwetsbaars en soms pijnlijk eerlijks.

Een dans met de Fae prins is een verslavende, mooie en sfeervolle romantasy die je helemaal meesleept. Het is een verhaal dat je niet alleen leest, maar echt beleeft. Voor liefhebbers van fantasy, YA en romantasy is dit boek absoluut een aanrader.

Meer recensies van KimCoenen85