Een meeslepende mix van passie, schuld en gevaar

KimCoenen85 21 oktober 2025
New romance meets detective in deze verslavend spannende roman

Camelia studeert rechten en droomt ervan advocate te worden. Ze heeft een zwak voor raadsels, moorden en onopgeloste misdaden, maar nooit had ze gedacht er zelf in verstrikt te raken.

Wanneer haar vroegere klasgenoot Rory op mysterieuze wijze overlijdt, is de politie snel overtuigd van de schuldige: Lou, Rory’s beste vriend. Maar Lou is ook de jongen die Camelia ooit diep heeft vernederd.Toch vraagt hij juist háár om zijn juridische verdediging op zich te nemen.

Tegen beter weten in stemt ze toe, vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen… én haar kans te grijpen op wraak. Maar naarmate ze dieper graaft in het verleden, ontdekt Camelia dat niets is wat het lijkt. Ieder geheim dat ze ontrafelt, brengt haar dichter bij een waarheid die gevaarlijker is dan ze ooit had kunnen vermoeden. Een herfst om je te vergeven is het adembenemende eerste deel van de vierdelige seizoenenreeks. Een verhaal over schuld, wraak, vergeving en de duistere kanten van de liefde.

Mijn ervaring:
Wauw! Wat een pakkende, meeslepende en indrukwekkende pageturner. Morgane Moncomble schrijft met een filmische, vlotte en emotioneel gelaagde stijl. Vanaf de eerste pagina weet ze een beklemmende en onheilspellende sfeer neer te zetten, die ze het hele verhaal lang moeiteloos vasthoudt. Ze brengt haar personages tot leven met intensiteit, gevoel en diepte, en weet je nieuwsgierigheid én spanning voortdurend vast te houden. Met onverwachte twisten zet ze je meer dan eens op het verkeerde been.

We volgen het verhaal van Camilla, een jonge rechtenstudente die droomt van een carrière als advocate. Ze is scherp, nieuwsgierig en vasthoudend, met een grote liefde voor boeken, raadsels en onopgeloste misdaden. Wat me vooral raakte, is hoe sterk Morgane Moncomble haar laat groeien: van zelfverzekerde studente tot een vrouw die geconfronteerd wordt met angst, twijfel en schuld. Dat maakt haar geloofwaardig en menselijk. Ook de andere personages: Rory, Lou, Alastair, Gideon, Skye en haar collega Charlotte zijn intrigerend en stuk voor stuk gelaagd. Er hangt continu een zweem van geheimzinnigheid rond hen, waardoor je als lezer blijft twijfelen: wie spreekt de waarheid, en wie verbergt iets?

Het verhaal begint met het schokkende nieuws dat Rory is overleden. Camilla en de vaste vriendengroep van Rory: Lou, Alastair, Gideon en Skye worden bij de notaris ontboden, omdat ze in zijn testament vermeld staan. Tot haar verbazing ontvangt ook Camilla een brief van Rory, hoewel ze geen deel uitmaakte van zijn vriendenkring. Al snel hoort ze dat Lou is gearresteerd op verdenking van moord. Ondanks hun beladen verleden besluit ze hem, samen met haar collega Charlotte, juridisch bij te staan. Vanaf dat moment ontspint zich een intens, spannend en emotioneel geladen verhaal waarin schuld, wraak, vergeving en liefde op knappe wijze samenkomen.

De spanningsboog is ijzersterk opgebouwd: elk hoofdstuk onthult net genoeg om je verder te laten lezen, terwijl je voortdurend op je hoede blijft. De relatie tussen Camilla en Lou, die balanceert tussen haat, verlangen en wraak, geeft het verhaal een extra laag en maakt het des te meeslepender. Meerdere keren zat ik letterlijk op het puntje van mijn stoel, en het slot wist me compleet te verrassen. Het plot is briljant uitgewerkt en laat een diepe indruk achter.

Een herfst om je te vergeven is een adembenemende en emotioneel geladen pageturner. Morgane Moncomble combineert spanning, psychologische diepgang en romantiek op een manier die zelden zo goed werkt. Het verhaal grijpt je vanaf de eerste bladzijde en laat je niet meer los tot de laatste zin. Een indrukwekkende start van de seizoenenreeks. Ik kan niet wachten op het volgende deel.

Meer recensies van KimCoenen85

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.