Magie, moed en gevaar in het ijzige noorden
Drie maanden na de verwoesting van het Jagersfort wordt Feniks opgeschrikt door een wanhopige oproep uit het ijzige noorden. Een heks uit het IJspaleis van IJsgaard heeft haar hulp nodig. IJsgaard staat op de rand van de ondergang.
Een duistere macht, bekend als de Schaduwwerper, rukt op. Als het paleis van de heksen valt, zullen alle stammen van Tondel worden meegesleurd in de ondergang.
Samen met haar vrienden reist Feniks af naar het verraderlijke IJsland, waar gevaar op elke hoek loert en niets is wat het lijkt. Om de Schaduwwerper te stoppen, moeten ze keuzes maken die alles kunnen veranderen. Maar hoe ver durf je te gaan als de prijs hoger is dan je ooit had verwacht?
Mijn ervaring:
Wat een tof, spannend en meeslepend vervolg! Dit tweede deel sluit mooi aan op het eerste boek, maar voelt tegelijkertijd als een sterk en origineel verhaal op zichzelf. Opnieuw duiken we een wereld in vol magie, gevaar en groei. Aisling Fowler schrijft vlot en beeldend, met korte zinnen en een hoog tempo, waardoor je het boek moeilijk weg kunt leggen.
In dit deel staan Twaalf en haar vrienden opnieuw centraal, met dit keer Feniks als hoofdpersonage. Feniks is een krachtig en herkenbaar personage dat een mooie innerlijke reis doormaakt. Ze worstelt met haar vuurmagie, maar ook met haar verantwoordelijkheidsgevoel. Juist dat maakt haar menselijk en geloofwaardig. Als lezer leef je makkelijk met haar mee en voel je haar onzekerheden én haar groei. Gedurende het verhaal ontwikkelt ze zich van onzeker naar vastberaden, wat het verhaal extra diepgang geeft. Ook de bijpersonages, zoals Vijf, maken een duidelijke ontwikkeling door. Zijn jagersnaam is een leuke en betekenisvolle toevoeging. De groepsdynamiek is bovendien fijn en natuurlijk uitgewerkt.
De verhaallijn zit goed in elkaar en wordt rustig opgebouwd, terwijl het tempo hoog blijft. Het ijskoude landschap wordt levendig beschreven en het verhaal zit vol verrassende wendingen. Aisling Fowler weet actie en magie goed te combineren en verweeft thema’s als vriendschap, moed en het overwinnen van innerlijke blokkades op een natuurlijke manier in het verhaal. Zodra de Schaduwwerper zijn intrede doet, neemt de spanning snel toe en lees je met ingehouden adem verder.
Feniks en het IJspaleis is een ijzersterk, spannend en magisch tweede deel vol avontuur en emotie. De personages maken een mooie ontwikkeling door en het verhaal zit vol actie en verrassingen. Ik kijk nu al enorm uit naar deel drie. Deze serie is absoluut een aanrader voor jonge fantasy-liefhebbers.
Mijn ervaring: