Een zinderende thriller vol geheimen onder de zon
In het luxe wellnessresort Bodrum Dreams draait alles om rust en ontspanning. Sophia de Koning zorgt er samen met haar collega’s voor dat gasten niets tekortkomen, tot een nieuwe groep arriveert en ze oog in oog staat met Ruben, haar voormalige universiteitsdocent. Aan hem bewaart ze geen warme herinneringen.
Zijn onverwachte komst roept duistere gevoelens bij haar op, zeker wanneer ze een onheilspellende e-mail ontvangt. Terwijl geheimen en spanningen onder de gasten toenemen, wordt in een van de meditatieruimtes een gruwelijke vondst gedaan. De rust van Bodrum Dreams is voorgoed verdwenen…
Mijn ervaring:
Wat heb ik genoten van Happy Hour! Wat een heerlijke, spannende en meeslepende nieuwe thriller van Linda van Rijn. Haar schrijfstijl is weer precies zoals ik het van haar gewend ben: levendig, vlot en fijn om te lezen. Zonder enige moeite vlieg je door het verhaal heen, en toch weet ze zoveel sfeer, emotie en spanning te brengen dat je helemaal wordt meegenomen in de gebeurtenissen.
Het verhaal wordt verteld vanuit een alwetend perspectief, waardoor je meerdere personages volgt. De nadruk ligt op Sophia de Koning, die werkt in het luxe wellnessresort Bodrum Dreams. Daarnaast volgen we ook Lotte en Job, die daar hun huwelijksreis vieren, de pubers Loïs en Cécile én rechercheur Elif. Wat ik erg sterk vond, is dat elk personage echt tot leven komt; allemaal hebben ze hun eigen achtergrond, hun geheimen en hun emoties. Daardoor voelt het verhaal levensecht en blijf je nieuwsgierig naar wat erachter schuilt.
Het verhaal begint wanneer een nieuwe groep toeristen aankomt in het resort. Vanaf dat moment weet Linda van Rijn meerdere verhaallijnen op een hele natuurlijke manier te verweven. Zo is er Sophia, die wordt geconfronteerd met oude trauma’s wanneer haar voormalige universiteitsdocent Ruben onverwachts met zijn vrouw in het resort verschijnt. Ook Lotte en Job hebben hun eigen problemen tijdens hun huwelijksreis, en de twee pubers zorgen met hun wilde plannen voor de nodige spanning en luchtigheid. Naarmate het verhaal vordert, komen al die verschillende lijnen prachtig samen. De spanning wordt steeds verder opgebouwd, en richting het einde volgen er een paar verrassende wendingen die ik echt niet zag aankomen.
Linda van Rijn weet weer precies hoe ze de lezer op het verkeerde been moet zetten. De ontknoping is sterk, verrassend en toch geloofwaardig, en het epiloog zorgt voor een mooie afronding.
Happy Hour is een heerlijke thriller die je vanaf de eerste bladzijde pakt. Het verhaal is spannend, meeslepend en vol emotie. De schrijfstijl van Linda van Rijn is direct herkenbaar: vlot, beeldend en vol sfeer. Door de combinatie van geheimen, intriges en onverwachte wendingen blijf je tot het einde geboeid. Een echte aanrader voor iedereen die houdt van een vlotte, spannende en toch menselijke thriller!
Mijn ervaring: