Een vrouw op zoek naar waarheid, liefde en zichzelf

KimCoenen85 12 november 2025
Ze dacht dat ze haar man kende. Totdat alles een leugen bleek.
Agnes is getrouwd met Martin, een charmante en ambitieuze politicus die zijn weg omhoog vindt in de partijtop. Voor de buitenwereld lijkt hun leven perfect, maar achter gesloten deuren voelt Agnes de afstand groeien. Terwijl ze worstelt met haar onvervulde kinderwens en het verlies van haar halfzus Dorothy, probeert ze tijdens een sabbatical haar leven opnieuw richting te geven.
Dan staat er plots een journaliste op de stoep met een verontrustende boodschap: Martin zou betrokken zijn bij een rechts-extremistisch netwerk. Eerst weigert Agnes te luisteren, maar twijfel begint te knagen. Waarom is hij zo vaak weg? Wat verbergt hij voor haar? En wat heeft zijn verleden met Dorothy’s dood te maken?
Wanneer Agnes besluit de waarheid te achterhalen, raakt ze verstrikt in een web van leugens, macht en gevaar.Hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe meer ze beseft: sommige geheimen kunnen je alles kosten.

Mijn ervaring:
Wat een intrigerende, complexe en spannende thriller! Koelbloedig laat je als lezer voortdurend meepuzzelen met de vele lagen van het verhaal. Evelien en Simone hebben een vlotte en toegankelijke schrijfstijl, waardoor het boek heerlijk wegleest en je moeiteloos wordt meegezogen in de wereld van de personages.

Het verhaal draait om Agnes, een realistisch, sterk en overtuigend uitgewerkt personage. Evelien en Simone weten haar emoties, gedachten en gevoelens knap over te brengen. Vooral de angst, onzekerheid en nieuwsgierigheid van Agnes worden op zo’n manier beschreven dat je ze bijna zelf kunt voelen. Ook de andere personages zijn divers en gelaagd. Sommige blijven op een intrigerende manier raadselachtig, waardoor je als lezer geboeid blijft en wilt weten wat er werkelijk achter hun gedrag schuilgaat.

De opbouw van het verhaal is uitstekend. In eerste instantie schetsen de auteurs een beeld van het ogenschijnlijk perfecte leven van Agnes en haar man Martin. Ondanks haar verdriet om het verlies van haar zus en het onvervulde verlangen naar een kind, lijkt ze gelukkig. Maar wanneer een journalist plotseling bij haar aanbelt, wordt haar nieuwsgierigheid gewekt. Wat begint als een zoektocht naar antwoorden, verandert al snel in een web van leugens en diep verborgen geheimen.

Naarmate het verhaal vordert, krijgt het steeds meer diepgang. De onthullingen volgen elkaar in hoog tempo op en leiden naar een spannend en verrassend plot. De wending die Evelien en Simone aan het einde geven, is origineel en overtuigend. Vooral de transformatie die Agnes doormaakt, vond ik indrukwekkend en gaf het verhaal extra kracht.

Koelbloedig is een meeslepende en indrukwekkende thriller die uitblinkt in spanning, karakterontwikkeling en opbouw. De uiteenlopende personages zijn sterk neergezet, de geheimen intrigerend en het plot verrassend en krachtig. Een sterke thriller die blijft nazinderen.

Meer recensies van KimCoenen85

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.