Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een ontzettend leuk, sterk en verrassend vervolg

KimCoenen85 21 mei 2024
Na het lezen van het eerste deel, waarbij het wel even duurde voordat ik de vele personages op een rijtje had en echt in het verhaal zat, was het eerste deel helaas alweer afgelopen. Ik ben daarom ook erg nieuwsgierig naar deel 2. Van uitgeverij LS Amsterdam ontving ik een recensie-exemplaar, super bedankt. Ik hoop dat de serie doorpakt na het goede einde van deel één en zeker nu alle personages en de verhoudingen duidelijk zijn, ben ik erg nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. De covers sluiten duidelijk op elkaar aan en zijn onderscheidend genoeg.


Na alle relatieproblemen zijn de drie zussen weer allemaal teruggekeerd naar hun ouderlijke villa in Bloemendaal. Het blijkt al snel dat de villa meer achterstallig onderhoud heeft dan gedacht, zeker als blijkt dat hun (onhandige) vader jaren geprobeerd heeft dingen te repareren. Al snel blijkt ook de spaarrekening van hun moeder leeg te zijn en deelt de vorige huishoudelijke hulp mee in de erfenis. De drie zussen besluiten dat het tijd is om in te grijpen. Alleen hoe komen ze aan het geld?


Wat een super leuk, verrassend, origineel en indrukwekkend vervolg van de serie. Anna Thomas heeft een hele levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl en weet in het verhaal enorm veel hilarische en komische gebeurtenissen te stoppen. Met haar krachtige en levendige dialogen brengt ze het verhaal helemaal tot leven.

In het eerste deel had ik enige moeite met de hoeveelheid personages en de verhoudingen die ze tot elkaar hadden. Hierdoor had ik toen wat moeite om in het verhaal te komen. Bij dit vervolg merk ik dat ik er gelijk in zit en gelijk mee in het leuke verhaal kan mee gaan. Het verhaal is geschreven vanuit de drie zussen: Constance, Eloïse en Flo, die Anna Thomas in dit deel nog verder uit weet te diepen. Dit doet ze geleidelijk door de gebeurtenissen die zich voorvallen.

Het verhaal vervolgt zich op mooie wijze op het vorige deel. Het leven van de drie zussen afzonderlijk en alle gebeurtenissen in en rondom de Bloemendaalse villa nemen weer een compleet verrassende en sterke wending. De drie zussen worstelen alle drie met compleet verschillende dingen in hun leven en zijn drie totaal verschillende personages, dit zorgt voor een verhaal waarin ontzettend veel gebeurt. Dit is wel op zo'n manier dat ik er geen genoeg van kan krijgen. Daarbij weet Anna Thomas de best heftige gebeurtenissen zo te beschrijven dat ze veelal een komische twist krijgen. Ik heb dan ook erg vaak hardop zitten lachen om het verhaal. De verhaallijnen van de drie zussen kennen aan het einde enige afronding, toch hoop ik dat Anna Thomas nog niet klaar is met de personages en de verhaallijnen en dat er ook een derde deel gaat verschijnen.

Onder moeders vleugels is een ontzettend leuk, sterk en verrassend vervolg op Van je familie moet je het hebben. Nu de vele personages je bekend zijn, kan je helemaal opgaan in de verhaallijn, die boordevol de meest bizarre, grappige, aangrijpende en leuke gebeurtenissen zit. Het is echt een verhaallijn waar je geen genoeg van kan krijgen. Daarnaast leest het verhaal ook nog eens heerlijk vlot en lekker weg. Echt een aanrader!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van KimCoenen85

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumouin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.