Een grandioos, goed, meeslepend en spannend vijfde en laatste deel

KimCoenen85 06 juni 2025
Na een compleet uit de hand gelopen studentenfeestje wordt het lichaam van een jonge vrouw levenloos aangetroffen in het zwembad. De student die het feestje organiseerde staat direct bovenaan de verdachtenlijst. Zeker nadat hij misogyne uitlatingen doet en een nonchalante houding aanneemt. Hij is de zoon van een invloedrijke advocaat waardoor Kate en Sophie alles op alles moeten zetten om de moordzaak tot een goed einde te brengen. Naast de strijd tegen de machthebbende, prominente mannen, blijkt het houden van hun eigen objectiviteit een zware beproeving. Danny raakt ondertussen verwikkeld in een kat-en-muisspel met een onbekende, waarbij verschillende lijken opduiken die een boodschap hebben. Wanneer Dean de zaak krijgt toegewezen en alle aanwijzingen van de lijken richting Danny wijzen, wordt de scheidingslijn tussen privé en werk erg dun. Vriendschappen, relaties, collega's en familie, de lijntjes raken allemaal met elkaar in de knoop. Aan welke kant van de lijn sta je als de balans wordt opgemaakt? Het is tijd voor het eindspel...

Mijn ervaring:
Wat een spannend, meeslepend en razend goed slotdeel van deze onwijs toffe en mooie serie van Kate en Sophie. Chloë van Silfhout heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl en weet je zonder moeite dit prachtige en spannende laatste deel mee in te nemen. Het verhaal leest erg vlot en gemakkelijk waardoor je echt meeleeft met de twee vrouwen, die ik na het lezen van de hele serie inmiddels echt in mijn hart heb gesloten.

Ook dit deel krijgen Kate en Sophie weer ontzettend veel voor hun kiezen. Naast een pittige moordzaak, waarbij ze alles op alles moeten zetten om de zaak goed op te lossen, krijgt ook het privéleven van beide vrouwen weer pakkende, originele en spannende wendingen. Hierdoor krijgen de hoofdpersonages, maar ook de relaties en familie van de twee door de delen heen steeds meer diepgang en weet Chloë van Silfhout ze ook een prachtige transformatie mee te geven. Zeker doordat de twee vrouwen door de delen heen voor hun kiezen krijgen, laat Chloë van Silfhout twee sterke, veerkrachtige en bewonderenswaardige vrouwen zien.

Het verhaal begint met een pakkende, heftige en aangrijpende zaak, waardoor je zonder moeite mee het verhaal wordt ingetrokken. Ook pakt Chloë van Silfhout terug op eerdere privé gebeurtenissen van Kate en Sophie en weet hier een meeslepend, spannend en actievol vervolg te geven. Dit deel is echt de kers op de taart, in dit deel weet Chloë van Silfhout echt zoveel schokkende, verrassende en sterke twisten in de verhaallijn te verwerken waardoor je dit laatste deel gewoon in een keer moet uitlezen. Zeker de manier waarop ze de verschillende verhaallijnen met elkaar weet te verweven en hier enorm verrassende en schokkende twisten aan te geven, maakt het echt een grandioos en sterk slotdeel.

Op het lijk geschreven is een grandioos, goed, meeslepend en spannend vijfde en laatste deel van de Kate en Sophie serie. Chloë van Silfhout heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl en we lezen hoe het verhaal van Kate en Sophie verder gaat en daarbij lezen we over een nieuwe aangrijpende en heftige zaak. Chloë van Silfhout weet de verhaallijnen van de zaak en hun privéleven enorm goed met elkaar te laten verweven. Het verhaal kent veel verrassende twisten en Chloë van Silfhout weet echt een geweldig, sterk en krachtig einde aan deze geweldige serie te geven. Echt een mega dikke aanrader.

Meer recensies van KimCoenen85