Een razend spannende, pakkende en aangrijpende pageturner
Wanneer oud-Special Forces-teamlid Tom wordt gevraagd om terug te keren voor een gevaarlijke undercover missie, weet hij dat het dan ook tijd is om zijn verleden onder ogen te komen. Afghanistan, 2009. Tom leidt een Special Forces-team naar een doelwit in Uruzgan. Ze hebben hier jaren voor getraind. Alles loopt zoals gepland, maar het is wel erg stil in de quala. Wanneer het team tot de aanval overgaat, blijken ze in een hinderlaag te zijn gelopen. Tom komt er levend uit, maar dat geldt niet voor zijn teamleden. Na deze missie leidt Tom aan PTSS en probeert hij om zijn trauma's onder controle te houden. Wanneer hij de val van Kabul in 2021 in het nieuws ziet, wordt hij zo geconfronteerd met het verleden dat het steeds slechter gaat met hem. Zelfs zijn scheiding leidt hem niet tot een wake-up call. Alleen oud-teamlid Yasmin kan nog tot Tom doordringen. Zij heeft hulp nodig bij een vermissingszaak. Tom wil eigenlijk nee zeggen, maar de drang naar actie en adrenaline zijn groot genoeg om Yasmin te willen helpen.
Mijn ervaring:
Wat een razend spannend, actievol en pakkend verhaal. Deze pageturner wit me echt van het begin tot het einde in zijn greep te houden. Sander Aarts heeft een hele filmische, vlotte en krachtige schrijfstijl. Hierdoor leest het verhaal ontzettend vlot en gemakkelijk en zie je het verhaal zo voor ogen. Daarbij zit er een erg vlot tempo in de verhaallijn en weten de gebeurtenissen en wendingen zich vlot op te volgen. Het boek bestaat uit korte hoofdstukken, waardoor stoppen met lezen vrijwel onmogelijk is.
We lezen het verhaal van Tom Stoutenbeek. Sander Aarts heeft het personage realistisch, natuurlijk en met finesse uitgewerkt. Doordat Sander Aarts het personage gelijk een prachtige diepgang weet te geven en uitleg rondom zijn trauma en PTSS, leef je echt met het personage mee. Daarbij weet Sander Aarts ook de emoties, angsten en gevoelens waaronder Tom gebukt gaat krachtig te verwoorden. De overige personages zijn ook mooi divers, en verschillend naargelang hun rol in het verhaal uitgewerkt. Zeker Yasmin vind ik een bewonderenswaardig en krachtig personage.
De verhaallijn begint met een mooie basis, waarin we lezen over gebeurtenissen in het leven van Tom alvorens het verhaal in het heden van start gaat. Hierdoor heb je een completer en vollediger beeld van het personage en hoop je als lezer dat Tom zijn PTSS ten boven komt. Dan volgt er in het heden een razend spannend, heftig en aangrijpend verhaal als Tom toezegt mee te willen helpen aan een gevaarlijke undercoveractie. Het verhaal wist me dan ook emotioneel te raken. Hierdoor zat ik dan ook meermaals met ingehouden adem te lezen. Er zitten krachtige twisten in de verhaallijn en het plot was erg onverwachts, verrassend en schokkend. Toch weet Sander Aarts hiermee het verhaal op indrukwekkende wijze af te ronden.
Operatie Hydra is een razend spannende, pakkende en aangrijpende pageturner. Het is een filmisch en vlot geschreven verhaal met erg veel actie. Het is een verhaal dat flinke emoties bij je oproept en Sander Aarts heeft de personages, en zeker het hoofdpersonage Tom, erg realistisch en sterk weten uit te werken. Je leeft hierdoor echt met hem mee. Het verhaal kent verrassende twisten, schokkende momenten en een verpletterend en krachtig plot. Wauw, ik ben erg onder de indruk van deze thriller.
Mijn ervaring: