Liefdesverdriet, zelfliefde en nieuwe kansen

KimCoenen85 08 januari 2026
Na een heftige break-up probeert de chaotische Juul met hulp van haar vrienden haar leven weer op de rails te krijgen. Maar loslaten blijkt lastig wanneer je hart nog steeds aan je ex hangt. Rouwen om een stukgelopen relatie is al ingewikkeld genoeg, zeker als je beste vriendin een grondige hekel aan hem heeft.
Wanneer Juul de charmante barman Colin leert kennen, die haar stiekem in de gaten houdt tijdens haar ongemakkelijke blind dates, lijkt het helen van haar gebroken hart ineens een stuk eenvoudiger. Net op het moment dat Juul voorzichtig vooruit durft te kijken, duikt haar ex Rogier weer op. Voor Juul volgt een onvermijdelijk dilemma: kiest ze voor het oude, vertrouwde leven met haar ex, of luistert ze naar haar vrienden en vooral naar zichzelf?

Mijn ervaring:
Wat een leuk, grappig en soms ook licht frustrerend verhaal. Sandiya Heera weet regelmatig een gevoel van ergernis en verbijstering op te roepen over de keuzes die Juul maakt, maar werkt tegelijkertijd toe naar een hartverwarmend en tof einde. Sandiya Heera hanteert een levendige, vlotte en toegankelijke schrijfstijl, waardoor je je moeiteloos in Juuls verhaal verplaatst en intens met haar meeleeft. Het verhaal leest licht en luchtig, maar juist op de juiste momenten weet de auteur emotie en diepgang toe te voegen.

Juul is een herkenbaar, vrij doorsnee en sympathiek hoofdpersonage. Ze is chaotisch, onzeker en duidelijk zoekende naar zichzelf en haar plek in de wereld. Vooral na haar heftige break-up zit ze vol emotionele worstelingen, die door Sandiya Heera mooi en geloofwaardig worden verwoord. De dialogen met haar beste vriendin, Colin en de overige personages voelen natuurlijk en realistisch aan. De vriendschappen zijn warm en tastbaar uitgewerkt en brengen zorgzaamheid, liefde en steun in het verhaal. Colin vormt daarbij een charmante en zorgzame toevoeging, terwijl ex Rogier juist gevoelens van frustratie oproept; precies zoals bedoeld.

De verhaallijn is prettig en zorgvuldig opgebouwd. Sandiya Heera wisselt moeiteloos tussen luchtige en emotionele momenten, waarbij gebeurtenissen en wendingen elkaar in een logische en natuurlijke volgorde opvolgen. Als lezer wilde ik Juul meer dan eens wakker schudden vanwege de keuzes die ze maakt, maar juist daardoor weet de auteur Juuls rouwproces en innerlijke tweestrijd treffend neer te zetten. Thema’s als liefdesverdriet, zelfliefde, loslaten en het volgen van je hart komen op een mooie en herkenbare manier terug in het verhaal.

Stiekem verliefd is een heerlijk, leuk en verrassend eerste deel van een driedelige feelgood-tussendoortjesserie. Het is een herkenbaar en realistisch verhaal over liefdesverdriet, rouw, nieuwe kansen en zelfliefde. Voor feelgoodliefhebbers die op zoek zijn naar een fijn tussendoortje met humor, emotie en een vleugje diepgang, is deze serie absoluut een aanrader.

Meer recensies van KimCoenen85