Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een origineel, bijzonder en persoonlijk verhaal

KimCoenen85 22 mei 2024
Ik had het boek al een aantal keer op Instagram voorbij zien komen op mijn tijdlijn. Eerlijk gezegd werd ik door de cover niet direct aangetrokken. Totdat ik Thomas Theodorus Broers sprak op Instagram en hij meer vertelde over zijn boek. Dit maakte me nieuwsgierig, waardoor ik nu met zijn boek in mijn handen zit, om het te gaan lezen en recenseren. Ik ben erg benieuwd naar zijn verhaal.

Thomas belandt door een drank- en drugsverslaving in een safehouse. Hij vertelt over zijn dagen, gedachten en bevindingen tijdens deze dagen. Daarbij gaat hij door een rollercoaster van emoties en gedachten van geestdriftig, geestig, grimmig, gemeen, boos, galant, grof zinnig, geniep, energiek.. In safehouse 1 lezen we zijn eerste 30 dagen dagboek vanuit het safehouse.


Wat een bijzonder, origineel en erg uitgesproken verhaal van Thomas Theodorus Broers tijdens zijn 30 dagen in het safehouse. Thomas Theodorus Broers heeft een uitgebreid alomvattend literair en po√ętisch taalgebruik. Hij is groot fan van intrigerende en weinig gebruikte woorden, die hem aan het denken zetten, hoewel eigenlijk alles hem wel aan het denken zet.

Zijn verhaal start met een proloog over het leven van Thomas op het moment voordat hij het safehouse in gaat. Hij beschrijft openhartig zijn donkere en onstuimige gedachtes en zijn dwang naar verdoving in verschillende vormen. Daarna volgen zijn 30 dagen journals en beschrijft hij wat hij gedaan heeft, gevoeld heeft, beleefd heeft met onder andere Dave en Rolf en zijn schrijfsels. Dit zijn de meest uiteenlopende verhalen, ondanks dat zijn gedachten soms grimmig en zwaar zijn moet ik bekennen dat ik ook heb meermaals hardop zitten te lachen over zijn fascinatie over boterhammen, zijn opgezette uil Sheldon Cooper, De Gele Kanarie wat zijn ijkpunt is tot het bepalen van een locatie of route of de Fazantenburger. Maar het meest heb ik genoten van zijn uiteenzetting over het sprookje Sneeuwwitje. Geniaal.

Safehouse 1 is een origineel, bijzonder verhaal van Thomas Theodorus Broers. Hij vertelt over zijn drugs- en alcoholverslaving en doet verslag over de eerste dertig dagen die hij in het safehouse verblijft. Hij weet zijn donkere, onstuimige en meest uiteenlopende gedachten, gevoelens en analyses over zijn waarnemingen openhartig met je te delen en neemt geen blad voor de mond. Ik vond het een fascinerend en boeiend verhaal en ik hoop dat er een vervolg komt.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van KimCoenen85

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?