Een verrassende, spannende en mooie afsluiter van de trilogie

KimCoenen85 01 juli 2025
Het is Alyssa gelukt om een verschrikkelijk gevecht in Wonderland te overleven. Nu is ze vastbesloten om beide werelden en haar geliefden te redden. Hiervoor moet ze de Rode Koningin uitdagen tot een laatste duel. Hoe kan ze terug naar Wonderland, nu haar gebruikelijke route niet meer mogelijk is? Ze kan via een spiegel, maar daardoor moet ze gruwelijke wezens trotseren. Samen met haar vader gaat Alyssa opnieuw naar Wonderland en belanden ze opnieuw in een wereld vol magie, chaos en de zoektocht naar haar moeder en moet ze alles wat er mis is gegaan herstellen. Samen met Jeb en Mopheus moet ze Wonderland redden van de ondergang. Zal iedereen nog lang en gelukkig leven?

Mijn ervaring:
Wat een verrassende, actievolle en spannende afsluiter van deze heerlijke fantasierijke en magisch realistische serie. A.G. Howard heeft een levendige, fantasierijke en krachtige schrijfstijl waarmee hij je meeneemt in een spannend, magisch en indrukwekkend vervolg van de serie. Het verhaal van deel twee gaat direct in dit deel verder, waardoor ze mooi op elkaar aansluiten.

We volgen opnieuw het verhaal van Alyssa, die door de delen heen als erg mooi, goed en met finesse is uitgewerkt. Toch ligt in dit laatste deel de nadruk iets minder op Alyssa, maar meer op de verhaallijn en alle (spannende) gebeurtenissen. Ook alle andere bekenden uit de voorgaande delen zoals de vader en moeder van Alyssa, Jeb, Morpheus en natuurlijk de Rode Koningin zijn ook weer van de partij.

Het verhaal sluit naadloos aan op de cliffhanger waarmee deel twee afsloot. Het is krachtig hoe in dit laatste deel Alyssa en haar vader samen gaan werken om terug te keren naar Wonderland, in de hoop haar moeder, Jeb en ook Wonderland van de afgrond te redden. Het is ditmaal een meer fantasierijk, spannend, actievol en magisch deel dan de twee voorgaande delen, want bijna het hele verhaal speelt zich ditmaal af in Wonderland zelf. Het is weer een spannend verhaal met veel illusies, manipulaties, liefde, moed en het maken van allesbepalende keuzes. Ook de driehoeksverhouding tussen Jeb, Morpheus en Alyssa speelt in dit laatste deel een grote rol. A.G. Howard weet dit laatste deel echt op mooie, wat zoetsappige, maar wel op sprookjesachtige wijze, deze mooie serie volledig af te sluiten.

Verstrikt is een verrassende, spannende en mooie afsluiter van de trilogie. De verhaallijn gaat direct door op deel twee en we volgen een actievol en spannend laatste deel dat zich voornamelijk afspeelt in Wonderland. Het is een verhaal vol manipulaties, illusies, goed en kwaad, liefde en het maken van allesbepalende keuzes. Daarbij wordt het verhaal op sprookjesachtige wijze afgesloten. Echt een heerlijke fantasierijke en duistere serie.

Meer recensies van KimCoenen85