Leuke kijk achter de deur van een b&b

KirstenDeconinck 07 januari 2025
Als Vlaming was ik niet bekend met de columns van Lydian Coppus en dus was het boek mijn eerste kennismaking met haar leven als b&b uitbater. Ik kreeg het boek cadeau met kerst en las het uit op nieuwjaarsdag. Het las dus lekker vlot weg. De hoofdstukken zijn kort, maar niet zo kort dat ze niet goed uitgewerkt zijn. Elk hoofdstuk vertelt zich ook als een associatief verhaal. Dat is leuk en houdt de afwisseling er in.
Ik hou er zelf niet zo van om in iemands tuin te logeren, maar Lydian deed me wel zin krijgen om eens in háár tuin te logeren. Haar beschrijvingen zijn beeldend en zetten je onmiddellijk in het huisje in haar kleine dorpje.
Voor mij waren de eerste hoofdstukken wat langdradig: het waarom van de b&b, haar eigen voorgeschiedenis, dat was niet helemaal wat ik in het boek dacht te lezen. Het werd beter toen de anekdotes over de gasten begonnen, want dat is wat ik van in het begin dacht te lezen. Ik vond ze alleen allemaal wat braafjes. De titel beloofde voor mij van de pot gerukte verhalen over het uitbaten van een b&b en die miste ik wel.
Maar verder een heel leuk boek om het jaar mee te beginnen en alvast één goed voornemen te maken: ik ga nooit een b&b uitbaten.

Meer recensies van KirstenDeconinck