Een niet loslatende roman en detective verhaal
Jo Claes werd me aanbevolen om te lezen zodoende de 1ste boek van de serie Thomas Berg gelezen. Een verrassend goede ervaring. Je kan het niet naast je leggen, elke dag zie erop uit om verder te lezen. Heb heel wat detective verhalen gelezen, thrillers, literaire thrillers. Dit is anders en in de goede zin. Een roman waarin een misdaad gebeurd. Je krijgt een schets van de personages. Thomas Berg leer je goed kennen. Zijn gewoontes, zwakheden, kennis buiten het politiewerk. Nee, het is zeker niet vervelend, want ook zijn privéleven zet je aan om elke dag verder te lezen. De schrijver neemt je ook mee in een historisch bezoek door de stad Leuven. Nogmaals, echt heel interessant. Natuurlijk heb je ook de misdaad, die ook heel wat plot wendingen ondergaat. Je volgt het denkpad van Thomas, en zijn team. Knap geschreven met kennis van de mens, sociale achtergrond en historiek. Echt knap. Ben intussen reeds aan het 3de boek toe en dacht van het begin enkel de boeken te lezen met de hercule Poirot prijs.