De zaak Torfs
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 33 4 126 3 61 2 2 1 1
VN:

De zaak Torfs

223

Gelezen 251 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 91 Favoriet 6 Recensies 12
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 10   Topics 0

De Leuvense kunstexpert Pieter Torfs wordt benaderd door een bloedmooie vrouw, Christina Jonckheere. Zij wil Torfs inhuren voor een expertise op een onbekend werk van de laatmiddeleeuwse schilder Martin Schongauer.
Torfs, die een passionele maar bizarre verhouding heeft met zijn assistente, vermoedt dat er iets niet pluis is met het schilderij. Toch aanvaardt hij de opdracht als blijkt dat Christina Jonckheere in meer geïnteresseerd is dan in een louter zakelijke relatie.
Na een degelijk wetenschappelijk onderzoek schrijft Torfs een echtheidscertificaat uit en wordt het werk voor een fortuin verkocht. Twee weken later bengelt hij aan een koord in zijn huis. Zelfmoord op het eerste gezicht.
Hoofdinspecteur Thomas Berg bijt zich vast in het onderzoek en ontdekt dat er van zelfmoord geen sprake is. Als enkele dagen later een tweede slachtoffer valt, zit de anders zo rustige universiteitsstad plots opgezadeld met een dubbele moord.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Spannende boeken algemeen
Serie
Thomas Berg (1)
Uitgeverij
Houtekiet
Eerste editie
24 mei 2008
Laatste editie
24 mei 2008
ISBN
9789089240132 , 9789089243539
Boekinformatie wijzigen


Recensies (12)

Keuze van de redactie

Boeiend, hoogstaand en sereen

door: Eric Diepvens 1 like

De naar het Leuvense uitgeweken Limburger Jo Claes is leraar in het secundair onderwijs. In 1985 publiceerde hij zijn eerst boek, de verhalenbundel De stenen toren, die bekroond werd met met De Prijs van het Beste Debuut. Ondertussen publiceerde hij nog een aantal novellen en romans. Ook is hij...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De zaak Torfs

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken