Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Heerlijke feelgood

Karin van der Lee 29 november 2021
Ongeveer vijf maanden geleden heb ik Esther Stui leren kennen via mijn facebook groep Feelgood Books. Wij kwamen in gesprek en ik ben haar boek ‘De onbeschoft aantrekkelijke man’ gaan lezen.

Een kleine samenvatting:
Charlotte heeft haar leven na haar scheiding prima voor elkaar. Ze heeft een mooi huis met een prachtige tuin in het buitengebied van een Zeeuws dorpje en woont daar met haar zeventienjarige zoon, twee katten en een konijn. Op haar laatste werkdag voor de gemeente Goes doet zij, met haar collega’s, mee aan een pubquiz. In het café ontmoet ze een onbeschoft aantrekkelijke man. Ze heeft een one night stand met hem en is best trots op zichzelf. Voor haar huwelijk heeft zij slechts één vriendje gehad. De onbeschoft aantrekkelijke man is een echte jager. Hij zal na die ene nacht wel snel vergeten zijn en dat is precies wat Charlotte wil…
Nou, die man is dus ook echt onbeschoft aantrekkelijk!! Heerlijk, ik hou ervan!
Het boek is één van de vijf boeken die nu al zijn uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.
Esther vermeld bij haar dankwoord in het boek ‘Een klus voor twee’, ‘Ik blijf het zeggen: Uitgeverij Boekscout maakt dromen waar’. Dat vind ik mooi om te lezen dat het Esther is gelukt.
De boeken ‘Pencarrow’, ‘Gewoon puur Emma’, ‘Het Rubens meisje’, ‘De onbeschoft aantrekkelijke man’ en het boek ‘Een klus voor twee’ heeft Esther Stui al op haar naam staan. Stuk voor stuk erg mooie boeken (heb ik van horen) waaronder ik er dus nu twee van heb gelezen. En het smaakt naar meer!
‘Een klus voor twee’ heb ik gelezen en schrijf hier graag een recensie over.
Flaptekst
Iris is een hardwerkende vrouw met een eigen klusbedrijf. Op dit moment heeft ze het gehad met mannen. Ze zijn niet te vertrouwen. En als er wordt gelogen en bedrogen door een bepaald persoon dan kan Iris diegene niet meer vertrouwen. Ze gaat het helemaal anders doen. Een kinderwens vervullen kan ook zonder een man. Iris gaat voor het alleenstaand moederschap en wilt zich gaan inschrijven bij een spermabank.
Maar daar is plots Thomas, Iris haar nieuwe buurman. Hij is accountant en altijd strak in het pak en Iris met haar kluskleding zijn ze absolute tegenpolen. Thomas wilt zijn woning helemaal renoveren en vraagt of Iris hem hierbij wilt helpen. Iris is heel erg blij met deze opdracht zodat zij eerder haar droomkeuken kan plaatsen waar ze nu voor aan het sparen is. Natuurlijk neemt ze deze klus dus aan. Iedere vrijdag komen de drie neefjes van Thomas op bezoek. Hij past de hele dag op deze drie dondersteentjes. Iris wordt helemaal verliefd op die kleintjes. Ze ziet dat Thomas erg lief is voor zijn neefjes en denkt of hij de juiste vader voor haar kindje zou zijn. Of moet ze toch weer Maarten toelaten in haar leven?

Mijn mening
In mijn groep schreef ik een bericht over het boek van Esther dat ik nog een stukje moest lezen, maar dat ik even moet stoppen want ik wil niet dat het verhaal uit is. Je waant je in een heerlijke familie, vriendenkring en omgeving waar je jaloers van wordt. Er komen een aantal bekenden voor uit het boek ‘De onbeschofte aantrekkelijke man’ en van horen ook uit het boek ‘Gewoon puur Emma’. Dat vind ikzelf erg leuk om iets te lezen over een persoon uit een eerder verhaal maar het is niet zo dat het een vervolg is. Dus de boeken zijn gewoon los van elkaar te lezen.
Het verhaal vind ik erg mooi omdat er veel in voorbijkomt. Jaloezie, onbegrip, onverwachte relaties en erg veel liefde, ook van beide ouders van Iris en Thomas. En van een hele lieve oma die in Zweden woont. Thomas heeft daar ook een huis en rijdt daar graag naartoe met zijn mooie, snelle, strakke Audi. Iris vindt het huis in Zweden erg mooi en geniet van de prachtige natuur en stilte.
Esther schrijft het verhaal zo mooi dat je gelijk in het verhaal zit en meer wilt lezen.
Ik geef Esther vijf sterren voor het boek en hoop dat ze voor ons over een tijdje weer zo’n mooi verhaal heeft.

De cover van dit boek vind ik echt een plaatje. Esther kwam deze foto tegen op Instagram. Thijs Willemstein is de fotograaf en ze mocht deze foto gebruiken voor de cover van dit boek.
1

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Karin van der Lee

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.