Waar sprookjes werkelijkheid kunnen worden.

Lana Lain Lana Lain
7 mrt 2021

Quote
“De diepste littekens op onze harten zijn de sporen van de mensen die ze hebben achtergelaten. Hoe krachtiger de liefde, hoe wreder het spoor dat het vanbinnen achterlaat.” - Emilia

Wanneer Emilia’s leven als nieuwe koning verder gaat na het plotselinge overlijden van haar vader en het verraad van haar beste vrienden, kan ze maar één ding doen als vorstin van het land: haar kroon recht zetten en haar land vertegenwoordigen zoals zij denkt dat het beste is voor het “gewone volk”.

Wanneer anti-monarchisten en de aristocraten alleen maar hopen dat ze zal valen, doet Emilia wat ze kan. En dat is met haar schouders recht, kin omhoog en met de beste glimlach haar taken volbrengen. Ook al betekent dit dat zij zichzelf daardoor verliest.

‘Non sibi sed patriae.’

Wat een deel 3! Dit deel maakte het verhaal voor mij af.
Emilia maakt een enorme groei door. Ze wordt in dit deel onwijs volwassen en weet haar volk boven haar eigen behoeftes te zetten. Naast dat is ze een verantwoordlijke vrouw die zich laat leiden door de lessen die ze van haar moeder mee heeft gekregen.

Ik wil zoveel meer geven dan alleen de vooruitgang van Emilia, maar wil jullie niet meer spoilers geven dan mijn eerste review.
Wat ik wel kan zeggen is dat de drama, intriges en belangrijke gebeurtenissen zich in rap tempo opvolgen, waardoor schrijfster Julie Johnson je een ware pageturner geeft. En ja, er is ook even ademruimte tussen alle hectiek en drama, maar met haar schrijfstijl heeft zij mij weer aan ieder woord laten vastplakken en hing ik aan ieder laatste woord van een bladzijde die ik weer wilde omslaan.

Over het plot kan ik ook niet teveel kwijt, want een aantal bookstagrammers kent mij inmiddels een beetje en weet waar ik op hoop en misschien niet krijg! Wat ik welk kwijt kan is dat het verhaal aan het einde van dit boek af is en je met een voldaan gevoel het boek kan sluiten.
Maar wat ik wel kan zeggen is dat je in eerste instantie denkt dat je weer waar het naar toe gaat, om vervolgens te denken “Huh, het zal toch niet?”. En het alsnog gebeurd. En dan dingen toch nog mogelijk blijken.

Ik vond deze Forbidden Royals serie heerlijk om te lezen. Naast dat het lekker makkelijk wegleest en een echte page turner is voor mij, hoop ik dat deze serie dat ook voor jullie zal zijn.

Honestly, dit is zo’n lovestory die niet kan en mag, maar je hoopt er zoooo hard op, dat je eigenlijk eerst die laatste bladzijde wilt lezen om te weten of je met een gerust hart verder kan lezen.

Als je van sprookjes houdt, The Princess Diaries, Dynasty en dat soort verhalen, dan is dit een echte must read.
En believe me when I say; Lees alle delen achter elkaar. Na de cliffhangers van deel 1 en 2, moet je gewoon weten hoe het verhaal zich ontvouwt en hoe het zal aflopen.

De snelheid ging voor mij soms uit het verhaal ging door de passages die minder…, hoe ga ik die noemen. De momenten waar Emilia even zichzelf kwijt was. Het waren er niet veel en dus hang ik meer naar een 5 sterren dan een 4 sterren. Maar we mogen kritisch zijn met reviews toch?

Anyway, ik hoop dat jullie net zoveel plezier hebben met het lezen van De Zilveren Kroon, De Gouden Troon en Het Diamanten Rijk als ik!

Meer recensies van Lana Lain