met dit boekje is alles super makkelijk in de praktijk toe te passen!
“De Kracht van het Nu in de praktijk” maakt het mogelijk om de diepgaande inzichten van Eckhart Tolle uit zijn bestseller “De Kracht van het Nu” op een heel praktische manier toe te passen. Dit boekje, biedt handige tips en oefeningen om bewuster te leven. Met zijn eenvoudige aanwijzingen en stukjes tekst uit het originele werk herinnert het je eraan dat alles wat je zoekt al in het huidige moment aanwezig is. Het is een gids om je te helpen los te komen van je gedachten en je ego, terwijl je stap voor stap leert te leven in het Nu.
De Kracht van het Nu vond ik al fijn om te lezen, maar hier en daar soms lastig om uit de tekst een directie actie te kunnen halen en in de praktijk te brengen. Los van dat vond ik en vind ik nog steeds dat de vertaling soms wat “ingewikkeld” is en daarom nog lastiger om een handvat eruit te pikken.
Door de praktische tips uit dit boekje wordt dit wel echt vergemakkelijkt.
Mijn editie zit inmiddels vol met markeringen en tabjes om nog eens open te slaan als reminder.
De maatschappij geeft ons soms de haast om ergens heen te bewegen, zonder dat we genieten van de reis daarheen. En dat is zo onwijs jammer, want in het hier en nu zit zoveel om van te genieten. Om bij stil te staan.
Tijd is je maar 1x gegeven en kan je nooit meer terugkrijgen.
In de jaren dat ik mezelf moeder mag noemen van drie bijzonder mooie zieltjes, waarvan ik er twee fysiek bij me mag hebben besef ik me maar al te goed dat de tijd zo intens snel voorbij gaat. Soms vraag ik me weleens af of ik van alles wel echt genoten heb en dat ik alles ook echt heb ervaren, of dat ik geleefd heb van moment naar moment ipv er echt te zijn.
En ja, je geniet je van alle tijd, en heeft het ook een beetje met mijn leeftijd te maken. Mensen om je heen, die belangrijk voor je zijn, worden ouder, de kans dat je bepaalde dingen die je eigenlijk nog steeds voor jezelf wilt wordt steeds kleiner, maar het doet je dan juist beseffen dat in het hier en nu zijn zo onwijs belangrijk is.
Ben je op zoek naar een praktische manier om meer vrede en geluk te vinden in het hier en nu, los van je ego, dan is dit boekje zeker een aanrader!
Bedankt @ankhhermes dat ik dit boekje mocht recenseren.