Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    LeenRaats Auteur

Kroniek van een aangekondigde afgang. Zo had dit heerlijke boek ook kunnen heten. Op tragikomische wijze schetst Marc Swerts hier een portret van ene hoogleraar doctor Dekker, die zijn afdeling op de fictieve ‘Brabantse Universiteit’ terroriseert. Al vanaf de proloog weet je dat hij genadeloos op zijn bek gaat, maar dat neemt de spanning niet weg, wel integendeel: het zelfingenomen karakter van prof. Dekker maakt dat je met volle teugen geniet van zijn vrije val.

De schrijver zet de personages en hun omgeving heel levendig neer, met veel aandacht voor taalgebruik (en de subtiele verschillen tussen Vlamingen en Nederlanders op dat vlak) en lichaamstaal.

Het wisselend perspectief draagt gevoelig bij aan de spanning en maakt dit boek tot een zorgvuldig, slim opgebouwd geheel. En dat alles in een vlotte stijl en een verzorgd taalgebruik. Heb meteen Marcs andere boek ‘Nach Schwitzerland’ besteld, waarin Dekker opnieuw ten tonele verschijnt. Ben benieuwd!

Reacties op: Kroniek van een aangekondigde afgang

Gesponsorde boeken