Hoe overleef/doorsta je deze horror

leentje4trixie 02 januari 2026
Lois weet je met dit eerste deel al direct te raken.
Hoe blijf je als slachtoffer overeind en hoe bewijs je dat je slachtoffer bent?

Joan krabbelt na een reeks traumatische ervaringen overeind , ze wil al het negatieve achter haar laten en vooruit kijken.
Daarom meld ze zich aan om een opleiding te volgen in een verzorgingstehuis.
Vol goede moed begint ze aan haar opleiding.
Wat ze dan nog niet weet is dat één van haar demonen Liam daar ook werkt.
Vanaf dag één intimideert Liam haar en dwingt haar tot keuzes die ze niet wil maken.

Jaimy is een nicht van Joan en van alles op de hoogte uit dat verleden van Joan, ze zijn goed bevriend en staan altijd voor elkaar klaar.
Jaimy heeft zelf ook veel problemen maar wil er toch voor Joan zijn.
Jaimy volgde in het verleden een opleiding op de politieacademie en Lars was haar docent. De beide krijgen een verhouding en worden later een koppel.
Maar Lars blijkt toch niet de man voor wie hij zich voor doet.

Liam dringt zich dus aan Joan op.
Hij verwerkte de dood van zijn zusje Dawn niet en vind dat er hem onrecht word aangedaan , hij wil dat anderen daarvoor boeten.

Door zijn vertekent beeld en het zelfmedelijden veranderd hij in een roofdier op jacht naar zijn prooi.
Lars lijkt de ideale partner maar doet zich braver voor dan hij is en zo veroverd hij Jaimy's hart maar de realiteit haalt haar in.

Lois heeft een fijne leesbare schrijfstijl. Ze laat haar personages tot leven komen . Meer dan eens kreeg ik een beklemmend gevoel bij wat Joan en Jaimy moeten doorstaan en kreeg ik het gevoel van radeloosheid.
Hoe doorsta je wat zij meemaken, hoe zet je je leven uit tijdens de daad, en hoe kan je daarna nog willen leven/doorgaan met leven?
Mannen als Liam en Lars wil je in je leven nooit ontmoeten en je kan als moeder alleen maar hopen dat je dochter nooit zo een persoon tegen komt.
Jaimy heeft goede collega's die haar helpen waar kan en ook voor Joan lijkt het lot zich te keren.

Krijgen beiden hun leven op de rails en worden de schuldigen gestraft?
Ik weet het al en als jij Radeloos gaat lezen , weet jij het binnenkort ook.

Meer recensies van leentje4trixie