De wraak van Lucifer
Na Herakles- Griekse mythologie en De valhalla moorden-Noordse mythologie is het nu aan De Lucifermoorden- Christelijke mythologie.
Lucifer , naam die vaak aan de duivel word gegeven voor zijn val.
In dit geval letterlijk, bijna de hele voorraad eerste druk donderde in het depot naar beneden.
Wat een ramp.......
Maar gelukkig dankzij mijn verjaardag scoorde ik toch een exemplaar en fingers crossed alles staat hier nog overeind, ondanks dat Lucifer in the house is.
Na een stilte van 40 jaar is de Lucifermoordenaar weer actief.
Maar..... waarom stopte hij 40 jaar?
Of is het een copycat?
De lucifermoorden begint waar het boek eindigt dag 9.
Als lezer ben je vanaf dan gevangen/gegijzeld door wat er gebeurd en de vraag what the fu....?
Neen.....Dit kan niet. Dit mag niet......Alexanderrrrrrr........
Vanaf dan lees je dag 0 , de dag waarop alles begint.
Voor iedere nieuwe dag is er een Bijbelvers die lichtjes door Alexander wordt aangepast , hij geeft er zijn eigenstijl aan , begrijpbaardere taal zonder de werkelijke inhoud te veranderen.
Korte hoofdstukken wisselen elkaar af en er word duidelijk aangegeven wanneer een ander personage aan het woord is.
Rudi en zijn team gaan achter de waarheid aan en praten met een oud rijkswachter die destijds het onderzoek naar de Lucifermoorden onderzocht. Daarbij krijgen we als lezer inzage in de oude dossiers/ geheugen van Commandant Vrijdags.Heden en verleden wisselen elkaar af , als lezer blijf je getriggerd door alle informatie die zich langzaamaan ontrafelt. De spanning blijft zich verhogen door alle details die vrijkomen,maar raadsel na raadsel moet ontcijfert worden.
Commandant Vrijdags zegt te weten wie de Lucifermoorden 40 jaar geleden pleegde maar heeft de man nooit kunnen arresteren.Maar is de moordenaar van toen herbegonnen of is er een copycat aan het werk?
Waarom zou je 40 jaar wachten om dan opnieuw te beginnen.
Elke nieuwe dag komt er voor Rudi en Delphine nieuwe , oude informatie van de oud rijkswachter vrij dingen die niet in de dossiers stonden en komen ze dichter bij de ontknoping.
Maar daarvoor moeten Rudi en Delphine de informatie van toen wel koppelen met wat er zich nu afspeelt, gelijkenissen, ja of toch niet?
Ook nu weer de boeiende schrijfstijl die Alexander zo typeert.
Een beeldende beschrijving van de personages en omgeving waarbij ik mijn verbeelding zijn werk kon laten doen staan centraal.
De gruwel die de slachtoffers van Lucifer moesten doorstaan en de omgeving waarin alles gebeurde zag ik zo voor me.
Waarom moesten deze mensen sterven en hebben de slachtoffers een connectie met elkaar?
Wat hebben ze de Lucifermoordenaar misdaan?
De cover.
Waarom staat er een lammetje op de cover?
als we stil staan bij de mythologie dan is de uitleg, het lam van God staat voor verlossing en offer , terwijl Lucifer staat voor rebellie en het kwaad.
En als je het verhaal leest dan word alles duidelijker.
Het plot.
Mede door het plot gaf ik 5 sterren.
Er werd me veel duidelijk tijdens het verhaal maar.... het einde verraste me toch en omdat het nu ook weer een sterk , onverwacht einde had is het zijn 5 sterren meer dan waard.
Proficiat Alexander voor weer urenlang leesplezier.
Lucifer , naam die vaak aan de duivel word gegeven voor zijn val.
Wat een ramp.......
Na een stilte van 40 jaar is de Lucifermoordenaar weer actief.
Maar..... waarom stopte hij 40 jaar?
Of is het een copycat?
De lucifermoorden begint waar het boek eindigt dag 9.
Neen.....Dit kan niet. Dit mag niet......Alexanderrrrrrr........
Vanaf dan lees je dag 0 , de dag waarop alles begint.
Waarom zou je 40 jaar wachten om dan opnieuw te beginnen.
Ook nu weer de boeiende schrijfstijl die Alexander zo typeert.
Wat hebben ze de Lucifermoordenaar misdaan?
De cover.
Waarom staat er een lammetje op de cover?
En als je het verhaal leest dan word alles duidelijker.
Het plot.
Mede door het plot gaf ik 5 sterren.
Proficiat Alexander voor weer urenlang leesplezier.