Een nieuwe vrouwenzot duikt op en Liam vind het amusant.

leentje4trixie 03 januari 2026
Jaimy staat voor een raadsel, als de politie twee lijken vindt van twee jonge vrouwen. Het is wel duidelijk dat ze gevangen werden gehouden. Er zijn striemen op hun polsen en enkels.
Op het einde van deel 2 lezen we , Er zijn lichamen gevonden, we wisten dus al hoe het verder zou gaan in dit deel nr 3. Ik was wel blij dat ik direct kon verder lezen.
Wat ik vertel is geen spoiler voor dit deel, de eerste zinnen staan nl op de achterflap.

We leren een nieuw personage kennen, de 20jarige Eveline.
De 20-jarige Evelyn wordt ontvoerd en gedwongen om mee te werken aan ontvoeringen van andere vrouwen. Als ze niet mee werkt, wordt ze gestraft. Haar voorgangers speelden niet mee en werden vermoord. Het is aan de recherche om deze vrouwen te vinden, maar de dader is slim, houdt van aandacht en een spelletje.

In wisselende personages hoofstuk na hoofstuk wisselen de personages elkaar af en zo leren we ze beter kennen zoals ook Thomas. Wie Thomas is ? Daarvoor moet je deel 3 lezen , over nieuwe zaken wil ik niet teveel verraden.

Als een meisje ontsnapt, maar niet wil praten, wordt de hulp van Joan ingeroepen, omdat zij weet hoe het is om ontvoerd te zijn.
Evelien helpt het meisje dat ook mede door haar hulp werd ontvoerd ontsnappen , hopelijk kan Joan haar doen praten. We leren Evelien kennen als een moedige jonge vrouw. Ik kan me niet voorstellen hoe ik me zou gedragen maar niet zo moedig als Evelien vermoed ik.

Ook in deel 3 worden we weer door Lois meegevoerd in de carrousel van emoties en de intussen gekende schrijfstijl van de auteur.
We worden geïnformeerd door middel van flashbacks over wat zich vooraf afspeelde en zo leer je meer over de personages. Wie ze zijn en wat ze allemaal uitspookten of meemaakten door het gedrag van hun dader.
Liam denkt nog altijd dat hij onweerstaanbaar en Joan zijn speelpop is.
Het is onbegrijpelijk dat hij nog altijd mensen vind die hem willen helpen met zijn kat en muis spel.
Jesse die we al in deel 1 leerden kennen doet ook weer mee.
Ik las een recensie waarin gezegd word dat dit niet te begrijpen is, maar hij is vrouw en kind kwijt door zijn misdaden dus vind hij waarschijnlijk net als Liam dat dit de schuld is van Jaimy en Joan en dus niets te verliezen heeft. Liam vind nl ook dat hij door hen in de gevangenis zit.

Hoe is het mogelijk dat Liam maar door en door kan gaan met zijn wreedheden, vanuit de gevangenis en daarna als hij weer vrij komt? ik voelde zelf de onmacht en ook de woede van Joan , Jaimy , Thessa en al de andere vrouwen die dit moeten meemaken.
Ik begreep al eerder maar nu zeker dat je als slachtoffer gaat nadenken om feiten zoals deze liever te vergeten als aan te geven.

Wat Thomas meemaakte in zijn jeugd is wreed, ik vraag me af of niemand in zijn omgeving dit had moeten opmerken, hetzelfde vroeg ik me bij Troy af , maar wellicht zwijgen ze uit angst, schaamte als hen iets gevraagd wordt.

In deel 1 leerden we Liam en Lars kennen als herhaaldelijke verkrachter en dader van huiselijk geweld en verkrachting.
Deel 2 had als onderwerp huiselijk geweld en kindermisbruik.
In dit deel werd het ontvoering van vrouwen, verkrachting en moord.
Het blijft deel na deel spannend , emotioneel en rauw om te lezen en ik vond ze alle drie super spannend om te lezen.

Meer recensies van leentje4trixie