Alle moeders haten mij! You hate her or you love her.

Lees Tippie 08 mei 2025
Dit jaar maak ik deel uit van de World of thrillers boekenclub.
Het tweede boek dat wij mochten lezen was ' Alle moeders haten mij' van Sarah Harman.

Bij het zien van de cover dacht ik eigenlijk dat dit een roman was of iets in het chicklit genre. Toch wordt dit boek weggezet als thriller. Iets waar ik het niet helemaal mee eens ben.

Florence is een uitgerangeerde popster die werkzaam is als party decorateur. Ze zorgt ervoor dat de feestjes van de high society er perfect uitzien. Ze woont alleen met haar zoontje Dylan en is nogal een eenling. Op allerlei manieren probeert ze nog mee te doen met de upper class om haar onzekerheid over haar status te verbergen.

Dylan is een bijzonder jongetje dat op school zijn draai niet helemaal lijkt te vinden. Hij wordt gepest. Als de school een uitje heeft verdwijnt Alfie, de pestkop uit zijn klas. Dylan is de laatste die hem gezien heeft.

Het gaat mis op het moment dat Florence de rugzak van Alfie onder het bed van Dylan vindt. Heeft haar zoontje iets te maken met zijn verdwijning? Hoe ver gaat een moeder om haar kind te beschermen.

Ondanks dat het geen thriller is ben ik wel enthousiast over. Het verhaal leest als een chicklit, versus een thriller. Er zit wel spanning in, maar dit is wat mij betreft erg soft.
Florence is een heerlijk mens, you love her or you hate her. Ze heeft een goede dosis zelfspot haar personage is lachwekkend. Voor mij een aanrader, maar wel maar 3 sterren, omdat ik het niet toeschrijf aan het thriller genre.

Meer recensies van Lees Tippie