Het geheim van de Tradwife

Lees Tippie 20 november 2025
Voor de World of Thriller leesclub heb ik 'Het geheim van de tradwife' mogen lezen. Nog maar 1 boek te gaan en dan zit de leesclub er voor dit jaar op.

Het geheim van de tradwife van Liane Child bleek voor mij niet de beste thriller die ik las afgelopen jaar.
De setting – een gezin dat een ogenschijnlijk idyllisch, traditioneel leven leidt in Montana – vormt een interessante achtergrond voor een thriller. Child laat verschillende personages aan het woord, wat af en toe zorgt voor afwisseling, maar soms ook voor een wat gefragmenteerd gevoel.
De wereld van tradwives en homesteaders vond ik op zichzelf intrigerend. Vooral Madison, die haar perfecte leven graag op sociale media etaleert, is een personage dat uitnodigt tot vragen: wat speelt er achter de schermen? Het antwoord daarop ontvouwt zich langzaam, misschien iets té langzaam. De spanning is subtiel aanwezig, maar het verhaal mist voor mij de echte scherpte of urgentie die ik in een thriller zoek.
De schrijfstijl leest prettig en toegankelijk, en de wisselingen tussen heden en verleden zijn knap verweven. Toch voelde ik me niet voortdurend meegesleept; het bleef meer een rustige onderhuidse spanning dan een verhaal dat je op het puntje van je stoel houdt. De cover past goed bij de sfeer van het boek, al doet deze vermoeden dat het verhaal flitsender is dan het in werkelijkheid is.
Al met al een prima boek voor wie houdt van sfeervolle, milde spanning met een focus op personagedynamiek. Geen absolute must-read, maar wel een aardige keuze voor een donkere avond op de bank.

Meer recensies van Lees Tippie

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.