Het laatste woord - Verrassende start van een nieuwe thriller serie

Lees Tippie 05 maart 2025
Dit jaar maak ik deel uit van de World of thrillers boekenclub.
Het eerste boek dat wij mochten lezen was 'Het laatste woord' van Louisa Scarr.

Louisa Scarr is een pseudoniem voor Sam Holland. Hierdoor was ik extra benieuwd naar deze thriller.
Het heeft mijn verwachtingen zeker overtroffen.

Het Laatste Woord van Louisa Scarr is een thriller die je van de eerste pagina tot de laatste blijft boeien.
Lucy Halliday werkt bij de politie als hondengeleidster. Haar steun en toeverlaat is Moss, een cockerspaniel die speciaal is opgeleid om lijken op te sporen. Samen met Moss wordt Lucy geconfronteerd met een nieuwe zaak in Gallow Woods wanneer ze in het bos een hand vinden. Lucy leeft al twee jaar in onzekerheid. Haar man is mysterieuze wijze spoorloos verdwenen en door de nieuwe zaak rakelt dit alles weer op. Al snel wordt er nog een lijk gevonden en er lijkt een verband te zijn tussen de verdwijning van Nico en de huidige zaken,

Het verhaal zit vol met verrassingen en plotwendingen, wat het voor de lezer een uiterst meeslepende ervaring maakt. De spanning is voelbaar in elke pagina, maar ook de bijzondere band tussen Lucy en haar hond Moss is voelbaar en ontzettend mooi beschreven.

Deze thriller heeft een unieke invalshoek. Het draait echt om Lucy en Moss. Dit is de eerste thriller die ik lees over een hondengeleider bij de politie. Daarnaast ontstaat er een bijzondere band tussen een nieuwe inspecteur, Jack Ellis, en Lucy. Het boek leest heel fijn, omdat het korte hoofdstukken zijn en vanuit verschillende personages wordt vertelt. Jack en Lucy proberen samen de verdwijning van Nico in beeld kaart te brengen en er komen steeds meer puzzelstukjes boven. Dit maakt dat je zelf ook gaat meedenken en oplossen.

Dit boek is deel 1 van een nieuwe serie en ik ben benieuwd naar de volgende delen.

Meer recensies van Lees Tippie