Honderd dagen Emelie Schepp

Lees Tippie 25 juni 2025
Dit is het derde boek alweer dat ik mocht lezen voor the World of Thrillers boekenclub.
Ik was hiervoor niet bekend met boeken van Emelie, maar keek er wel enorm naar uit, omdat ik een ontzettende scandi-thriller fan ben. Helaas heb ik in het begin echt veel moeite gehad om erin te komen. Ik vond persoonlijk dat er in het begin weinig gebeurde dat mij triggerde om door te lezen hoewel de start van het verhaal mij wel direct aan zette. Binnen de boekenclub waren er ook een aantal die dit vonden, maar zij gaven ook aan dat het wel goed zou komen. Ik moest dus even doorzetten.
Dit deed ik en ik moet zeggen na dit eerste stuk vloog ik erdoorheen en kon ik hem niet meer wegleggen.
Het verhaal nam een aantal keer een verrassende wending en het einde was zeer onverwachts. Hier hou ik van en dan vergeten we gewoon even het geploeter van het begin. Ik kijk uit naar een vervolg deel van deze serie over Maia Bohm.

Het verhaal begint met de verdwijning van Amanda Sundin.
In Honderd dagen maken we kennis met Bohm, een gescheiden vrouw die het allesbehalve makkelijk heeft. Met torenhoge schulden van haar ex op haar schouders en de zorg voor twee kinderen – van wie haar zoon ernstig ziek is – probeert ze haar leven weer op de rails te krijgen. Gelukkig kan ze tijdelijk bij haar moeder wonen, zodat ze werk en privé enigszins kan combineren.

Op haar eerste werkdag lijkt het al mis te gaan, maar als ze betrokken raakt bij een zaak rond een zwaargewonde man wiens vrouw een jaar eerder spoorloos verdween, krijgt ze geen tijd om rustig op te starten. Ondertussen wordt het thuisfront steeds zorgwekkender: haar zoon Tim ligt in het ziekenhuis en heeft dringend een donorhart nodig. De tijd tikt. Kan Bohm zowel haar werk als haar gezin redden?

De emotionele lading, spanning en tijddruk die ontstaat rondom het hart dat Tim nodig heeft is iets wat ik nog niet eerder tegen ben gekomen in een verhaal en de maatschappelijke boodschap die dit uitdraagt is mooi. Wie weet zorgt het ervoor dat meer mensen zich gaan registreren voor orgaandonatie.

Meer recensies van Lees Tippie