Slechts één ontmoeting...

Lettergrafique 15 september 2025
De levens van Charlotte (in het jaar 1827) en van Alice (in het jaar 2019) zullen nooit meer hetzelfde zijn na hun ontmoeting met de prachtige, innemende vrouw Sabine. Genaamd De Weduwe.

Sabine wordt geboren als Maria ergens in 1500. Een onrustig meisje, met energie en wilskracht. En met een geheim  - haar liefde voor vrouwen - een ondenkbaar iets in deze periode van de geschiedenis. Maar Maria weet zich vrij te spelen na haar ontmoeting met Sabine, een roos uit de nachtelijke grond, ofwel een vampier.

We lezen over haar reizen door verschillende landen, hoofdzakelijk Europa. Waar Maria, die de naam Sabine aanneemt, een bestaan weet op te bouwen in de donkere nachten en zich voedt met haar slachtoffers. Ze heeft een niet te stillen honger.

Op een bal in Engeland ontmoet ze de bloedmooie Charlotte (Lottie), wie ze betrekt in haar leven. De twee leren zich goed kennen, maar langzaam ontdekt Charlotte dat Sabine een erg donkere kant aan het ontwikkelen is, eentje waar ze niet gelukkig en bang van wordt.

Het verhaal is afgewisseld met een vertelling die zich in Amerika afspeelt. En zo kom je bij het personage Alice, wiens hart zojuist gestopt is in het verhaal. Maar wie heeft haar dit aangedaan?

Een mooi, rustig kabbelend verhaal over deze vrouwen die het eeuwige leven ontvangen door slechts één beet, door slechts één ontmoeting met Sabine. Ze vechten allen voor vrijheid en liefde en het mogen zijn wie ze zijn.

De karakters worden zeer uitgebreid beschreven, evenals de reizen, de plekken waar ze zich settelen en hun ontmoetingen. Ik vond het prachtig en nergens saai. De zinnen zijn als een bloemlezing, ontzettend knap. Zoveel reizen, zoveel tijd capsules, en nergens hapert het verhaal. Van genoten!

Meer recensies van Lettergrafique