Mindfuck
Dit boek is een leuke 'mindfuck'. Het kabbelt zo tot de helft door over het verleden van Rick in 1995 en het heden van Alex. En dan begint het verhaal zich op te bouwen tot een ware "hoe zit dit? "
Alex woont met zijn vrouw Beth in de buurt Silver Vale in London. Ze zijn ongewenst kinderloos. Hij heeft Beth nooit verteld dat hij de straat van vroeger kent. Tegenover hun huis wordt het braakgelegen stuk grond omgetoverd tot een mooi ecologisch wandelgebied. Dat heeft Beth met de andere bewoners mooi geregeld. Iedereen blij. Behalve Alex. Hij wordt er chagrijnig van, onrustig en krijgt steeds meer ruzie met zijn lieve Beth die niets meer van hem begrijpt.
Alex heeft een groot geheim van vroeger en in de bosjes tegenover zijn woning ligt het begraven. Hij is bang dat zijn zorgvuldig opgebouwde leven ten einde komt.
We lezen dus over Alex en Beth en hun tijdelijk bij hen ingetrokken, zwangere vriendin Zara. In de verleden tijd lezen we over Rick en zijn Marina, waar hij verliefd op is. Rick woont samen met zijn vriend Rollo in een appartement, maar op een dag besluit Rick naar India te verhuizen. Marina blijkt getrouwd te zijn met Drew. Een complexe situatie ontstaat tussen deze personen met ernstige gevolgen voor... Alex.
Een leuk suspense verhaal. Heel spannend is het niet, maar je wilt wel weten hoe dit nu in elkaar zit.