Prettige feelgood!

LezenmetNikki 01 januari 2026
Gelezen van 17 september tot en met 20 september. Amy geniet van het typische studentenleven en heeft een vrij onbezorgde tijd. Toch zorgen jongens, een moeizame relatie met haar moeder en een handtastelijke collega/meerdere voor genoeg hobbels op de weg.

Marije van Mechelen heeft een vlotte en ongecompliceerde schrijfstijl. Hoewel veel gebeurtenissen een gevolg hebben dat valt te verwachten, gaat het zeker niet vervelen en Voor je kiezen is een boek dat je eenvoudig in een middag uit zou kunnen lezen. Grappig genoeg had ik de grote plottwist in het verhaal zelf juist niet zo opgetekend, omdat ik het persoonlijk een te bizarre situatie vond. Toch deed dit absoluut geen afbreuk aan het verhaal en heb ik het zeker met plezier gelezen. Dit plezier was voornamelijk te danken aan de ontwikkeling die de relatie tussen Amy en haar love interest doormaakt. Zoals we deze zomer weer duidelijk hebben gezien, geeft men binnen een driehoeksverhouding over het algemeen de voorkeur aan één van de twee ‘opties’ (Ja, het is de bedoeling dat je nu aan The Summer I Turned Pretty denkt) en ik heb vaak het geluk dat mijn voorkeur als winnaar uit de bus komt. In het geval van Voor je kiezen heeft 99,99% van de lezers deze voorkeur waarschijnlijk. Het is, net als bij Conrad, overduidelijk dat Lennon door een vrouw geschreven is.

Al met al is Voor je kiezen een prettige feelgood die je onderwerpen als humor, grensoverschrijdend gedrag, vriendschap en een liefdevolle relatie voorschotelt. Ik hoop op een deel twee waarin we voornamelijk humoristische situaties in de tandartsstoel meemaken. Ik teken daarvoor!

Ik raad dit boek aan als:
Je zin hebt in een boek dat je in een middag kunt verslinden en met een warm gevoel dichtslaat.

Ik raad dit boek af als:
Je niet houdt van een ongecompliceerde feelgood.

Meer recensies van LezenmetNikki