Leve de wandelvakanties!

Lieve Baken 05 juni 2025 Auteur
Zalig boek om te lezen. Herkenbaar, grappig , kwetsbaar, confronterent, moedig .
Vier vrouwen met elk de nodige strubbelingen in hun leven beslissen ieder afzonderlijk van mekaar dat ze op wandelvakantie gaan in Sicilië.( twee kennen elkaar)
Een actrice , therapeute, vrouw met ongeneeslijke kanker, en Joy in een slecht huwelijk.
Het is geen plezierreisje, het is wennen aan elkaar, zich ergeren, zware tochten iedere dag en de confrontatie met de ander en zichzelf. Iedereen herkent wel stukken van zichzelf in iemand ,dat is het mooie.
Een kort fragment:

"' Ik ben klaar met de ander.Ik ben toe aan mezelf, aan mijn ruimte, aan mijn leven.Sta op zegt een stem vanbinnen maar ik wil niet. Ik ben klaar met opstaan. Ik wil nu weleens weten hoe het is om te vallen en te blijven liggen. Misschien niet eens zo gek.Voel de pijn zeg ik tegen mezelf. Voel alles . Stop niets meer weg.
Ga erdoor heen ipv er omheen Ik praat tegen mezelf alsof ik mijn eigen therapeute ben, en het voelt goed, mezelf helpen. Het klinkt zo simpel en vanzelfsprekend, maar het voelt als een openbaring.
Ik heb mijn hele leven gewacht op iemand die het voor mij zou doen, die mij zou helpen, maar degene op wie ik wachtte ben ik zelf."

Meer recensies van Lieve Baken