“De buurman” zet je op het puntje van je stoel!
Sanne Ter Zee begint dit boek meteen met een dodelijk ongeluk, dus wees voorbereid, je duikt direct in de spanning. Het roept meteen vragen op als, “Hoe kon dit gebeuren, waarom zij en wie heeft dit veroorzaakt?”. Heerlijk, ik hou daar wel van, opzoek naar de antwoorden terwijl je verder in het verhaal duikt.
De hoofdstukken daarna ga je terug in de tijd en leer je Charlotte, die een enorme vervelende tijd doormaakt, beter kennen. Charlotte had een prachtig leventje en dacht alles voor elkaar te hebben, totdat ze haar man betrapte met een ander in haar eigen huis. Ze heeft ruimte nodig om haar verdriet te verwerken en alles op een rijtje te zetten. Ze gaat daarvoor naar Zweden, haar ouders hebben er een vakantiehuis en is het perfecte plekje om haar verdriet te verwerken. Ze ontmoet Sven, een oude jeugdvriend die ze al zeker 30 jaar niet gezien heeft. Het haalt een hoop oude herinneringen boven en de klik die ze vroeger hadden is nog steeds aanwezig. Ze trekken dan ook regelmatig samen op, voordat Jessica Charlotte komt vergezellen in Zweden. Jessica’s onverwachte dood gooit uiteraard alles overhoop. Het onderzoek is in handen van Lasse Bergström. Ondanks het feit dat de recherche er alles aan doet om de persoon te vinden die haar dood op zijn geweten heeft, gaan Charlotte en Sven zelf ook op onderzoek uit. Wat gaan zij vinden en wat was het geheim dat Jessica niet wilde vertellen? Is er meer aan de hand dan een vreselijk ongeluk met dodelijke afloop?
Sanne ter Zee weet je tot het einde in spanning te houden en neemt je mee op een spannende puzzeltocht naar de waarheid. Ik kan je verklappen dat het einde anders is dan je verwacht, ze weet je namelijk een aantal keer op het verkeerde been te zetten.
De hoofdstukken zijn kort en dat samen met de fijne schrijfstijl zorgt dat ervoor dat je dit boek in rap tempo uitleest. Met “De buurman” heeft Sanne weer een pareltje afgeleverd en van mij mag ze in deze flow doorgaan. Ik heb er enorm van genoten en kijk alweer uit naar haar volgende boek!