Advertentie

Winterland is het sfeervolle en meeslepende debuut van het Deense schrijversduo Kim Faber en Janni Pedersen.
Kim Faber is journalist voor de Deense krant Politiken en Janni Pedersen is misdaadjournalist op de Deense televisie.

Het boek begint gelijk al goed met een spannende proloog waarin een dubbele moord gepleegd wordt.

Vervolgens maken we kennis met Signe Kristiansen, rechercheur bij de politie van Kopenhagen. Zij wordt net voor kerst opgeroepen vanwege een zware explosie op de kerstmarkt op de Nytorv. Zij probeert er met haar team achter te komen of dit een terroristische aanslag is of dat het met een enorme escalatie van een bendeoorlog in de stad te maken heeft.

Haar oud-collega Juncker wordt door een misstap overgeplaatst en komt terecht in het kleine provinciestadje Sandsted. De belangrijkste reden dat hier een klein politiebureau geopend wordt is een groot asielzoekerscentrum. Het aantal incidenten dat door bepaalde bewoners hiervan veroorzaakt wordt is erg hoog. Als Juncker daar onderzoek naar doet krijgt hij ook nog te maken met een brute dubbele moord in Sandsted. Hij komt erachter dat een van de slachtoffers te maken heeft gehad met een neonazistische groepering en rechts-extremisme.
Wat is het verband tussen het asielzoekerscentrum, de dubbele moord en de aanslag in Kopenhagen?

Het verhaal speelt zich in een tijdsbestek van ongeveer twee weken af. Met name de hoofdpersonen maar ook andere karakters zijn goed en levensecht uitgewerkt. Het privé leven van beide hoofdrolspelers ontkomt ook niet aan de alledaagse problemen zoals relatieproblemen, eenzaamheid en dementie. Ook actuele maatschappelijke thema’s zoals terrorisme, de asielzoekers problematiek en rechts extremisme komen aan bod. Dit is heel mooi verweven in het verhaal en zeker niet overheersend.

Verschillende verhaallijnen en een proloog die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben maar gaandeweg het verhaal worden deze op knappe wijze met elkaar verbonden. De plot is goed opgebouwd, je bent afwisselend betrokken bij de zaak van Juncker of Signe. De schrijfstijl is prettig en beeldend, dit zorgt er mede voor dat er vaart en spanning in het verhaal blijft.

Kortom een veelbelovend origineel thrillerdebuut van dit Deense schrijversduo, vol spanning en intriges, die je in één adem uit wilt lezen! ***** sterren!

Reacties op: Origineel en meeslepend debuut

71
Winterland - Kim Faber Janni Pedersen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker