Chaos in het Midden-oosten
Journaliste Danielle Faas moet in plaats van naar de fashion week in Eindhoven naar de klimaat conferentie in Amman.
Haar smetvrees en drang naar controle botsen met de chaos en de duivelse plannen van eco-terroristen waarmee ze te maken krijgt.
“Geen glitter en glamour op de eerste rij, maar vertoeven in een land met afval op straat, zeep en stromend water schaars zijn en bacteriën de overhand hebben.”
Ze moet niet alleen opboksen tegen deze bende, ook een trauma uit het verleden zet al haar zekerheden op lossen schroeven. De tijd dringt. Wie kan ze vertrouwen en wie niet?
En welke verrassingen staan haar nog te wachten terwijl het geweld in het Midden-Oosten steeds intenser wordt…..
Niet eerder las ik een eco-thriller. Een nieuw genre voor mij.
In Chaos in het Midden-Oosten gaan we met Danielle mee naar de klimaat conferentie. Iets waar Danielle duidelijk geen zin in heeft, maar doordat haar collega is uitgevallen moet ze van haar baas heen. We leren Danielle goed kennen in het boek. In het begin komt ze wat mopperig over, vooral richting haar baas; “de wentelteef en de lampenkap” zijn verwijzingen naar haar.
Gedurende het boek kreeg ik steeds meer sympathie voor Danielle door haar levensverhaal. De problemen waar ze al lang mee kampt; smetvrees, paniekaanvallen en overmatig alcohol gebruik. En ook de rol van haar vader of eigenlijk het ontbreken hiervan. Heel mooi wordt er in het boek ingegaan op een trauma uit het verleden en hoe er in het heden een manier wordt gevonden om dit een plek te geven. “Traumatherapie.”
Het is een fictief verhaal, maar is erg realistisch beschreven. Zowel het land met zijn omgeving als de andere personages in het boek. En zeker ook omdat het een actueel onderwerp is.
Het verhaal leest lekker weg. Mario heeft zich duidelijk verdiept in de geschiedenis en feiten over Jordanië. En de spanningen die zich op allerlei fronten af spelen.
Hier en daar iets teveel feiten waardoor de vlotheid wat uit het verhaal ging. Aan de andere kant ook informatief om te lezen.
Het verhaal heeft verrassende wendingen die ik niet zag aankomen.
Spanning is zeker aanwezig, maar je zit niet continue op het puntje van je stoel.
Ik heb met veel plezier dit boek gelezen. Zeker de moeite waard om het boek zelf te lezen. Mario heel erg bedankt voor dit recensie exemplaar.
Niet eerder las ik een eco-thriller. Een nieuw genre voor mij.
Het verhaal heeft verrassende wendingen die ik niet zag aankomen.