Heerlijke feelgood
Het boek begint als eerste met een heerlijke kleurrijke cover. Een echte feelgood cover met kleur, bloemen en een zwierig lettertype. Een boek dat je wilt oppakken en direct wilt openslaan.
Vanaf de eerste bladzijde leest het boek lekker weg. Door de vlotte schrijfwijze word je het boek ingezogen en laat het je pas weer los als de laatste bladzijde is verslonden.
We maken in het boek kennis met Felicity Simons, woonachtig in Londen en werkzaam in een klein warenhuis genaamd Little Browns. 8 jaar geleden is ze naar Londen gevlucht vanuit Schotland.
Nu gaat ze terug naar haar geboortedorp Heartcross
Hoe zal het zijn om na 8 jaar weer terug te zijn? Er liggen vele herinneringen in het dorp en ze zijn niet allemaal even prettig. Zeker die te maken hebben met een bepaalde man, Fergus.
Daarnaast is niet iedereen even enthousiast over har terugkeer.
Vlak na haar aankomst gebeurt er vanalles in het dorp. Onder andere wordt door noodweer de enige toegangsbrug naar het vaste land verwoest. Hierdoor kan Felicity niets anders dan blijven.
We leren de personages steeds beter kennen in het boek. Ze worden uitgediept en je gaat met ze meeleven. Er is genoeg leed, liefde en verdriet zoals je verwacht van een feelgood.
Sommige personages zijn nog een beetje geheimzinnig, mogelijk dat die in een volgend deel verder worden uitgediept.
Het verhaal zit goed in elkaar. De gebeurtenissen zijn geloofwaardig beschreven. Tegen het einde aan had ik wel een beetje het gevoel dat rol van Felicity bij alle gebeurtenissen iets ongeloofwaardig werd. Ze nam bij veel gebeurtenissen snel het voortouw en dat na 8 jaar van afwezig zijn.
Al met al een heerlijk boek om te lezen. Ik kijk uit naar het volgende deel.
Nu gaat ze terug naar haar geboortedorp Heartcross
Daarnaast is niet iedereen even enthousiast over har terugkeer.
Al met al een heerlijk boek om te lezen. Ik kijk uit naar het volgende deel.