Advertentie

Morrigan Crow is 11 jaar, en ze is vervloekt. Alle rampen en ongelukken worden aan haar toegeschreven. In de nacht waarin ze twaalf jaar al worden zal ze sterven. De Meute van Rook en Schaduw zal haar verslinden.

"Op de trap, gevaarlijk dicht bij de bovenste trede, stond een wolfachtige jachthond met roodgloeiende ogen, zijn tanden grommend ontbloot. Achter hem kwam de rest van de roedel langzaam de trap op geslopen. Het waren minstens tien honden, misschien wel vijftien." (p 64)

Maar dan verschijnt Jupiter Noord. Hij neemt Morrigan mee naar Nevermoor. Om legaal te verblijven in Nevermoor zal Morrigan moeten slagen voor vier toelatingsproeven. Zo kan er toetreden tot het Wondergenootschap.

"Minutenlang bleven ze zwijgend staan kijken hoe de herboren kroonluchter langzaam zangroeide en tevoorschijn kwam uit de veilige cocon van het plafond, als een volwassen tand of kies die uit gezond roze tandvlees steekt." (p.115)

Zal ze slagen voor de kennisproef, de raceproef, de angstproef en de showproef?
En wat is nu dat kneepje waar Jupiter het steeds over heeft?

Nevermoor is een fantasie rijk boek. Alle plaatsnamen en tijdsaanduidingen zijn verzonnen. Er zit een vleugje magie in, maar ook een duistere kant.

Familie, vriendschap, trouw en geloof komen allemaal aan bod.

Ook de cover van het boek is prachtig! De gouden letters en details op het boek zijn echt een meerwaarde. Ook de tekening in de binnenkant is erg mooi. En elk hoofdstuk begint al mooi versierd.

Reacties op: Betoverend

260
Morrigan Crow en het Wondergenootschap - Jessica Townsend
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners