Spoilers voor voorgaande delen!

Lindsay.leest 10 oktober 2025
OPGELLET: deze resencie bevat spoilers van de voorgaande delen in de reeks!

Helen Grace nam in het vorige deel ontslag bij de politie. Ze is weer een gewone burger. Maar wanneer ze plots op straat ziet hoe een vrouw wordt mishandeld en in een busje wordt meegenomen kan ze het niet laten. Haar instinct neemt de bovenhand en ze wil kost wat kost weten wat er aan de hand is. Tegelijkertijd werkt haar (ex) collega en vriendin Charlie aan een zaak in de haven. Al loopt niet alles van een leien dakje. Charlie is geen geboren leider en de schoenen van Helen Grace zijn groot om te vullen....

Zoals je in mijn boekenkast kan zien, even swipen, ben ik al lang fan van het werk van Arlidge, zowel zijn reeks als stand alones en samenwerkingen staan te pronken in mijn kast. Zijn schrijfstijl is erg kenmerkend. Hele korte hoofdstukken, spannende eindjes, korreltjes informatie,.... Wat maakt dat je steeds wil doorlezen. Al zal dit deel niet mijn favoriet worden. Dat heeft twee redenen.

Ten eerste zit in dit boek een verhaallijn van Helen verwerkt die wat mij betreft weinig bijdraagt aan het verhaal en al van in het begin duidelijk is waar het naartoe zal gaan. Die kon er wat mij betreft uitgelaten worden. Al zorgt het er wel voor dat we een iets zachtere kant van Helen leren kennen.
Daarnaast ligt het grote onderwerp van het boek en de zaak me niet zo. En aangezien het er natuurlijk constant over gaat speelt het wel een prominente rol. Dit maakt dat ik me iets minder kon inleven in de verhaallijn.

Wat ik wel erg fijn vind aan dit boek is het feit dat we ook Emilia, de verslaggeefster die een rol speelt in de boeken, beter leren kennen. Haar verhaallijn krijgt een grotere rol in dit boek en dat vond ik erg verfrissend om te lezen.

Hoewel dit niet het allerbeste deel in de reeks was, blijf ik natuurlijk erg fan van deze reeks. En ik hoop dan ook dat we nog heel wat delen met Helen mogen verwachten! Ik zal het erg jammer vinden wanneer Helen met pensioen zal gaan

Meer recensies van Lindsay.leest

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!