Spooky thriller

Lindsay.leest Lindsay.leest
10 mrt 2025

Dit boek van @jdbarker_author wordt helaas niet mijn nieuwe favoriet. Het is ook green typische thriller maar bevat paranormale/horror elementen. Het verhaal kwam voor mij te traag op gang en er werden veel personages geïntroduceerd. Hierdoor was het soms moeilijk mijn aandacht erbij te houden.

Het hoofdpersonage, Billy, is zeventien jaar. Zijn beste vriend David erft het huis van zijn grootmoeder op een eiland. De vriendengroep is natuurlijk erg blij met deze erfenis. Want de tieners kunnen daar ongestoord feesten. Alleen zijn er wel enkele regels verbonden aan de erfenis. Onder andere:

• geef Emerson eten, alsjeblieft
  • neem de telefoon niet op
  • wie hier is bij zonsondergang, moet blijven tot zonsopkomst

Waarom deze regels er zijn en wie Emerson in hemelsnaam is..... Daarvoor moet je het boek lezen!

Op een gegeven moment was Barker mij helaas wat kwijt. Maar gelukkig zorgt zijn schrijfstijl ervoor dat de spanning toch hoog blijft door het wisselen van POV.

Ook begint het boek in het heden een springen we dan terug in de tijd. Je weet dus al van in het begin dat er iets gebeurd op het eiland. Het boek sluit in het heden terug af. Deze opbouw is erg fijn.

Daarnaast had Barker in het nawoord nog iets te vertellen wat de inhoud van het boek een andere wending geeft.. Dus ik sloot het boek met gemengde gevoelens maar dat lag meer aan het soort thriller en zeker niet aan de schrijfstijl of de auteur. Dus wil je graag een spooky thriller lezen? Dan kan ik je deze van harte aanbevelen!

Meer recensies van Lindsay.leest