Tikkeltje ongeloofwaardig

Lindsay.leest 28 juli 2025
Het vluchthuis was het boek van de maand juni bij de thriller leesclub. De cover sprak me meteen aan. Het doet duister aan en ik verwachte een spannend boek met misschien wel wat horror.

Nina durft eindelijk de stap te zetten om te ontsnappen aan haar gewelddadige man. Samen met haar twee zonen vlucht ze van Brussel naar een klein dorpje in de Ardennen. Daar kan ze terecht in een opvanghuis voor vrouwen in haar situatie. Geholpen door Arnica, een organisatie die zich inzet voor mensen die mishandeld worden. Er is één voorwaarde aan verbonden. 1 avond per maand moeten Nina en haar zonen weg uit het huis. Dan heeft Arnica het huis nodig. Nina voelt dat ze geen andere keuze heeft dan toestemmen. Ook al gebeuren er soms vreemde dingen. Ze voelt zich onder druk gezet.
Bovendien bevindt het huis zich vlak bij een verlaten kasteel. Meer dan eens krijgt ze de waarschuwing niet naar het kasteel toe te gaan.

De eerste helft van het boek vond ik super spannend en wou ik steeds maar doorlezen. Ik had hier en daar al wel een vermoeden hoe sommige dingen in elkaar zouden zitten. Daarna krijg je ook flashbacks en beleef je dezelfde situaties bekeken vanuit andere personages. Hierdoor krijg je een ander beeld van de gebeurtenissen. Maar helaas bleef ik niet heel het boek zo enthousiast. De gebeurtenissen werden soms wat ongeloofwaardig. Toch bleef het boek wel spannend en wilde ik weten hoe alles precies in elkaar zat.

De auteur is er zeker ook in geslaagd me af en toe op het verkeerde been te zetten en me helemaal te verrassen. Ik heb het boek zeker graag gelezen ondanks dat ik niet altijd volledig in het verhaal gezogen zat. Dit werd deels ook gecreëerd doordat 1 van de zonen van Nina nog maar tien jaar is en dingen doet en zegt die ik niet bij zijn leeftijd vond passen.

Meer recensies van Lindsay.leest