Bijzonder

lmk1906 16 juni 2025
Een boek dat ik op basis van de omslag niet zo snel zou kiezen. Maar hij staat in de GVP100 op plaats 79. Dus daar werd ik toch wel nieuwsgierig van.
Wat een bijzonder boek. Zowel het onderwerp als de illustraties. Bij het ophalen in de bibliotheek viel meteen het formaat en de diktes van de blz op. De illustraties zijn ook erg bijzonder. De illustratoren tekenen in elkaars tekeningen.
Wat ben ik blij dat ik dit boek gelezen heb.

Een verhaal over sikkelcelziekte, een ziekte waar niet zoveel over bekend is in Nederland. De vader van Lennox moet regelmatig naar ‘het onzichtbare ziekenhuis’. Lennox heeft geen idee waar dat is en wat zijn vader daar gaat doen. Dan ziet Lennox het gelukshangertje van zijn vader thuis liggen terwijl zijn vader weer naar het ziekenhuis is. Lennox besluit op onderzoek uit te gaan en wil het hangertje naar zijn vader brengen. Wat volgt is een verhaal over dapper zijn, je grenzen verleggen en vriendschap.

Meer recensies van lmk1906