Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Manie Schaafijs

Wanneer Francisco als tiener besluit te vluchten van het ooit zo paradijselijke eiland Madeira, belandt hij na een spannende tocht aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Tijd voor heimwee is er niet: om zijn familie thuis te onderhouden, moet er hard gewerkt worden.

Het lot brengt Francisco vlak na 1900 in verschillende landen, met als eindpunt Paramaribo. Lukt het hem om met zijn ijshandel, die hem de bijnaam Manie Schaafijs oplevert, een bestaan op te bouwen? Wat is dat eigenlijk, 'thuis'? En wat klopt er van het verhaal dat zijn kinderen en kleinkinderen in dit boek navertellen?

Het veelstemmige Manie Schaafijs is een ode aan de orale traditie van Suriname. Zevenbergen en Tjin dompelen zich onder in de kleurrijke geschiedenis van hun vaderland, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Francisco de Freitas, volgens velen de eerste schaafijsverkoper van Suriname.

Toon details

Recensies (2)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Manie Schaafijs het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.

Reageren op Manie Schaafijs

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.